RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får heroin på resept

Sist oppdatert:
Tunge rusmisbrukere som får utskrevet heroin sammen med metadon, oppnår høyere livskvalitet. Det viser en nederlandsk undersøkelse.

En kontrollert kombinasjon av metadon og heroin er mer effektivt for å redusere de mange fysiske, mentale og sosiale problemene heroinavhengige har, mener nederlandske forskerne, ifølge Avisenes Nyhetsbyrå.

I en undersøkelse deltok 549 narkomane som alle var hardt belastede misbrukere. Alle gikk på metadon da studien startet opp. I en periode på ett år fikk den ene halvdelen av dem metadon, mens den andre halvdelen ble behandlet med en kombinasjon av heroin og metadon.

Gruppen som fikk heroin i tillegg til metadon, var klart bedre fysisk og psykisk, enn gruppen som bare fikk metadon.

– Dette er en god studie av anerkjente forskere. Jeg syns ikke dette er noe man skal avvise uten videre i Norge, sier Jørg Mørland, divisjonsdirektør for rettstoksikologi og rusmiddelforskning ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, til Avisenes Nyhetsbyrå.

Han har likevel ikke planer om å bruke heroin i tillegg til metadon som et tiltak i Norge. Årlig får rundt 2000 personer metadonbehandling i Norge, og for å komme med i et slikt program, skal misbruket i utgangspunktet være svært tungt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere