RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/SCANPIX

Får ikke gi prinsessen dåpsgaven

Sist oppdatert:
- Levér bunaden i porten, er beskjeden fra Slottet.

(iOslo.no) Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en Vest-Agder-bunad av alle Kristiansands innbyggere da hun ble døpt for tre år siden. Hun skal i løpet av livet få tre eller fire bunader til en samlet verdi av 100.000 kroner. Nå har hun vokst fra sin første, og det var på tide med en ny. Noen gaveoverrekkelse blir det derimot ikke, skriver Fvn.no.

Skuffet
Slottet kom nemlig med følgende beskjed: «Det greieste er, av hensyn til likebehandling, at dere leverer bunaden i porten på slottet». Ordføreren i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, er skuffet over at han ikke fikk gi bunaden til prinsessen.

- Vi er jo litt lei oss. Det var ikke dette vi hadde ventet. Vi snakker om en folkegave, og sånt bør markeres, sier ordfører Jan Oddvar Skisland, som hadde sett fram til en gaveoverrekkelse med sørlandsk media tilstede.

Skisland sendte også en personlig sms til Slottets informasjonssjef Astrid Versto for å høre om avslaget var reelt. Denne har han enda ikke fått svar på.

- Tustekopper
- Dette er ikke kritikk av kronprinsparet personlig. Sannsynligvis er det noen tustekopper i staben som ikke helt senser virkeligheten og som gir dårlige råd. Det må jo være det, sier han.

Også Wanda Grindheim, som har sydd bunaden, er skuffet over Slottets reaksjon.

- Dette virker da voldsomt arrogant. Da prinsesse Ingrid Alexandra var her i sommer for å ta mål sammen med sin mormor, var alt så hyggelig. Dette hadde jeg aldri trodd om dem, sier hun.

- Vanlig praksis
Astrid Versto sier til avisen at det er vanlig praksis at gaver leveres til hoffet i porten på slottet. Hun bekrefter også at Slottet ikke vil gjøre noe unntak for Kristiansands personlige gave til Ingrid Alexandra.

- Dette er en tradisjon. Vi gjør det på den måten. Hvis ikke ville det blitt svært mye for de kongelige, sier hun.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere