*Nettavisen* Nyheter.

Får ikke gifte seg

Foto: (TV 2)

Fylkesmannen mener Maybritt ikke kan pleie Kåre Morten når de blir gamle. – Vi er skuffet og lei oss, men gir oss ikke, sier Maybritt.

13.04.07 13:04

(iBergen.no) : De to kjendisene fra filmen «Kabal i hjerter» har vært kjærester og forlovet i fire år, og alt var klart for stort bryllup i Korskirken 5. mai. Brudekjolen var funnet, bryllupssanger skrevet og invitasjoner sendt ut. Men nå har Fylkesmannen avlyst bryllupet mellom de to psykisk utviklingshemmede kjærestene, skriver BT.

- Veldig lei oss
Vedtaket begrunnes med at Kåre Morten Watne (46) i fremtiden kan komme til å til å trenge pleie som Maybritt Stusdal Matre (33) ikke kan gi ham. Legen hans har også uttalt til Fylkesmannen at Kåre Morten ikke vet hva det innebærer å inngå et ekteskap.

– Bare tull! Kåre Morten tar jo faktisk vare på meg, men de prøver å umyndiggjøre ham. Vi ble veldig lei oss, men vi gir oss aldri, sier Maybritt til iBergen.no.

Hva mener du om avslaget? Skriv til iBergen.no og si din mening.

Har engasjert advokat
Kjæresteparet er innstilt på å gå helt til statsministeren om nødvendig for at de skal kunne gå opp kirkegulvet sammen, og har engasjert advokat Øyvind Bjørkås som skal hjelpe dem med å få omgjort sammen med.

- Vi har utarbeidet en klage som vil bli behandlet av Fylkesmannen. Blir vedtaket opprettholdt vil saken bli sendt videre til Barne- , ungdoms- og familiedepartementet, sier parets advokat, Øivind Bjørkås som ikke ønsker å gå ytterligere inn på detaljer i saken som han kaller komplisert.

- Helt tragisk
Maybritts mor, Ingeborg Matre, er rystet over at Fylkesmannen vil ødelegge for parets lykke.

– Det er rett og slett helt tragisk. At ikke Kåre Morten vet hva det innebærer å inngå et ekteskap, er et argument som rett og slett ikke holder. Ingen vet det fullt og helt før man har gjort det, det viser skilsmissestatistikken tydelig. Dessuten kan hvem som helst bli pleietrengende, det har man ingen garanti mot, sier Matre til iBergen.no.

Maybritt og Kåre Morten er velkjente ansikter i Bergen, og det fargesprakende paret kan ofte treffes hånd i hånd i sentrum mens de samler flasker.

Underskriftskampanje
Nå har de startet en underskriftsaksjon for å få presset Fylkesmannen til å snu, en liste som allerede består av over hundre overskrifter.

Ingeborg Matre kan ikke forstå noe annet enn at de to må få lov til å gifte seg.

– Begge to er utrolig oppegående og klarer seg kjempegodt alene. Legen til Maybritt ringte meg i går og sa han ikke kunne begripe hvorfor de ikke skal få lov å gifte seg, sier Matre.

Har du tips el. bilder til iBergen.no? Send mail, eller MMS "IB" til 1984

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.