RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke skilt seg fra bombedømt

Sist oppdatert:
Halvannet år etter eksplosjonen på Åssiden i Drammen er den 37 år gamle kvinnen fremdeles ikke formelt skilt fra Magnar Illøkken som er dømt for ugjerningen.

Juryen i Borgarting lagmannsrett fikk torsdag kvinnens historie om et snart ti år langt og svært konfliktfylt forhold med Magnar Illøkken. Den 42 år gamle drammenseren er dømt for drapsforsøk og mordbrann etter eksplosjonen i kvinnens bil 23. januar i fjor.

Kvinnen skildret et liv i angst og frustrasjon over å være i et tilsynelatende ubrytelig forhold den tidligere ektemannen. Helt siden 1997 har hun gjentatte ganger forsøkt å skille seg, men uten hell.

– Jeg er fortsatt gift og han bare saboterer hele tiden. Jeg får jo ikke skilt meg fra denne mannen, utbrøt kvinnen fortvilet i retten.

Ekteskapet med den tiltalte ble inngått under press i 1996, etter at paret hadde fått en sønn sammen året før. Hensyn til gjester og familie førte til at bryllupet ikke ble avlyst. Problemene meldte seg så fort de flyttet sammen.

Etter flere alvorlige episoder flyttet kvinnen fra mannen, men på grunn av trusler og frykt for alvorlige konsekvenser torde hun ikke å avskjære all kontakt med 42-åringen.

– Han drev med jakt og hadde mye våpen. Han sa han hadde drept folk da han var i Libanon. En periode mens vi var sammen, sov han med en pistol under hodeputen, fortalte kvinnen.

Magnar Illøkken ble i april dømt for drapsforsøk og mordbrann etter å ha sprengt ekskonas bil i luften. Både 42-åringen og påtalemyndigheten anket tingrettens avgjørelse om 10 års fengselsstraff.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere