Får ikke ta med mat på badestrand

Tidlige kunne besøkende velge om de ville ta med seg mat, eller spise i restauranten. Nå nekter Villa Malla dem å ta med medbrakt.

Tidlige kunne besøkende velge om de ville ta med seg mat, eller spise i restauranten. Nå nekter Villa Malla dem å ta med medbrakt. Foto: Thore Alnes (Drammens Tidende)

Villa Malla i Hurum nekter strandbesøkende å ta med medbrakt mat og drikke. – Lovlig, sier kommunen.

16.07.15 11:48

(DT.NO): Hittil har området som inneholder restaurant, strand og en egen brygge vært åpen for alle.

Besøkende har kunne velge mellom å spise i restauranten eller ta med mat og drikke selv. Det blir det imidlertid slutt på nå, skriver NRK.

Årsaken er en uheldig hendelse med en barnefamilie som slo seg ned på stranden med piknikkurv og en hvitvinflaske.

– Når vi har skjenkeløyve har vi et stort ansvar, ikke minst med tanke på medbrakt alkohol. Hvis vi skulle oppleve kontroll og gjestene har med seg medbrakt, tror jeg det ville ført til stenging umiddelbart, sier daglig leder Sonja Lee til TV-kanalen.

Forstår at folk reagerer

– Det folk ikke vet er at arealet som er tilrettelagt som strand, også er våre arbeidsarealer. Dette området inngår i skjenkebevillingen, og gjelder forøvrig hele havneområdet helt ut til siste ledd av brygga, utdyper hun til dt.no.

Lee sier hun forstår at enkelte reagerer på totalforbudet.

– Når vi endrer konsept og justerer på gamle vaner, skjønner vi at det kan skape reaksjoner. Men vi er nødt til å ta våre forholdsregler. Hadde det blitt utført skjenkekontroll og noen hadde nytt alkohol på stranda, hadde restauranten blitt stengt. Vi gjør dette for å sikre at vi er innenfor skjenkebevillingens regler.

Stjernekokken understreker at besøkende og andre som av forskjellige grunner har med seg niste, kan nyte dette ved et bord i restauranten.

– Vi vil vise en form for fleksibilitet, men at maten fortæres oppe ved bordene, og at man ikke tror man kan campe og dra fram det ene og andre ved stranda og i havna, sier hun.

På spørsmål om hvordan restauranten kommer til å følge opp personer som eventuelt medbringer alkohol, svarer Lee at de vil bortvise vedkommende og be om at alkoholen fjernes.

– Men de er hjertelig velkommen tilbake etter at alkoholen er fjernet, sier Lee.

– Lovlig

Morten Dyrstad, leder for plan og bygg i Hurum kommune, sier de har undersøkt praksisen.

– Vi sjekket om eier hadde lov til å gjennomføre en slik praksis, og det viser at hvis det er noe som er til sjenanse for bedriften, har bedriften lov til å innføre slike regler, sier han til NRK.

Også Marianne Reusch, ekspert på allemannsrett, er av samme oppfatning. Dette fordi stranden er omfattet av de strenge reglene for skjenkebevilling.

– Mest sannsynlig kan eieren fastsette ordensregler for opphold, for å ivareta driften av næringsvirksomheten. Det gjelder ikke bare restauranter, men også for eksempel båthavner, sier hun.

Leder i Filtvet Vel, Ellen Litangen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Drammens Tidende.

Les flere saker fra Drammens Tidende her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag