RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får kontroll over skogbrann

Sist oppdatert:
Brannmannskaper fikk fredag kveld «delvis kontroll» med skogbrannen i Snillfjord kommune i Sør-Trøndelag. Det er tørt og blåser i området, men vindretningen gjør at brannen sprer seg bort fra bebyggelsen.

Det ble sent fredag kveld oppnådd delvis kontroll med skogbrannen, opplyser Morten Stene til TV 2 Nettavisen klokken 21.30.

– Vindretningener er slik at brannen sprer seg oppover i terrenger fra bebygge, forklarer Stene.

Dermed er det ikke lenger fare for bebyggelsen.

Hyttebebyggelse
Brannen er lokalisert til Mjønes ved Årstfjord i Snillfjord kommune.

– Det er hyttebebyggelse i område men det skal ikke være umiddelbar fare for noen av disse, sa operasjonsleder Morten Stene til TV 2 Nettavisen sent fredag ettermiddag.

– Men det er vanskelig både med samband og mobildekning i området, så jeg kan ikke si deg det helt sikkert, presiserte han.

Omfattende
Brannårsaken skal være en kraftledning som falt ned. Det er mangelen på strøm i området som forårsaker problemene med mobildekningen.

Sivilforsvaret på Hitra er innkalt som ekstramannskap i slokkingsarbeidet. Også brannmannskaper fra omkringliggende kommuner har kommet til.

– Vi fikk melding om brannen klokken 16.15, sier operasjonsleder Morten Stene ved Sør-Trøndelag Politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Han betegner skogbrannen som «omfattende».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere