Far og datter omkom i vogntogulykke

Redningsmannskaper i arbeid på stedet der to personer mistet livet da et vogntog torsdag morgen kjørte utfor veien ved Ådlandsbrua på E39 på Stord.

Redningsmannskaper i arbeid på stedet der to personer mistet livet da et vogntog torsdag morgen kjørte utfor veien ved Ådlandsbrua på E39 på Stord. Foto: TOR ANDRE JOHANNESSEN / NTB scanpix

Mann (47) og datter (10) mistet livet da vogntoget kjørte av veien på E39 på Stord.

28.02.13 21:25

LEIRVIK (NTB): En 47 år gammel nederlandsk mann og hans datter på ti år mistet livet da vogntoget de satt i kjørte utfor veien ved Ådlandsbrua på E39 på Stord torsdag morgen.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 3.49. Meldingen gikk ut på at et vogntog på vei nordover hadde kjørt ned en skråning og endt opp ved elva.

Bare timer før dødsulykken varslet en politipatrulje om at det var svært glatt på stedet. I tillegg begynte det å regne, melder NRK.

- Da blir det som en vannet skøytebane, med is i bunnen og vann på toppen, sier lensmann Bernt Norvalls på Stord.

Ifølge Bergens Tidende kom strøbilen like etter ulykkesvogntoget, som bil nummer tre etter vogntoget. Kjørebanen hadde blitt strødd med salt kvelden før og tidligere samme natt, men saltet kan ha blitt skylt bort etter flere timer med regn.

Fant pass
Vogntoget var nederlandskregistrert. Via politiet i Rotterdam har lokalt politi fått opplyst at det var eieren av vogntoget, en 47 år gammel mann, som førte vogntoget. Med seg i bilen hadde han datteren sin på ti år. Dette samsvarer med navnene på ferjebilletter funnet i bilen for strekningen Hirtshals– Kristiansand og to nederlandske pass. Formelt vil likevel identifiseringen skje i forbindelse med obduksjonen som skal gjennomføres ved Gades Institutt fredag.

Ifølge politiet tilhører vogntoget et lite transportfirma.

Verstingvei
Politiet meldte om svært vanskelig redningsarbeid på stedet. Mye diesel hadde trolig forsvunnet ut i elva og det ble derfor iverksatt tiltak for å begrense forurensing.

Veien ved stedet var stengt mesteparten av dagen torsdag i forbindelse med berging og rydding.

Ifølge NRK er E39 over Stord er en av de mest ulykkesbelastede strekningene på Vestlandet. Statens vegvesen laget allerede i 2010 en rapport om ulykkessituasjonen over øya. Senioringeniør Tor Høyland i Vegvesenet sier de nå vil vurdere å sette inn strakstiltak som kan redusere risikoen for nye ulykker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag