*Nettavisen* Nyheter.

Far og sønn savnet

Skoleeleven hadde praksis på pappas jobb om bord på «Bourbon Dolphin». Nå er begge to savnet. Se video.

13.04.07 23:36

- Vi vet at to av de savnede bor på Herøy. To til hører Herøy til, men bor utenfor, så vi føler vi har fire. I natt fikk flere på Herøy telefon om at deres kjære hadde kommet til sykehuset i Lerwick på Shetland, sier kapellan Jens Terje Johnsen i Herøy til Nettavisen. Mange av de 8000 innbyggerne på Herøy, er berørt av ulykken på en eller annen måte.

Få oversikt: Alt om havariet

Ekstra nyhetssendinger på TV 2 klokken 14 og 16.

Av mannskapet på 15, er 7 reddet ut av «Bourbon Dolphin». Tre personer er bekreftet døde, og fem personer er foreløpig savnet. Kapellan Johnsen sier at de ikke vet hvem som er savnet og hvem som er død.

- De andre savnede er fra Sunnmøre, samt en familie i Danmark, sier Johnsen.

- På halv stang
- Vi har heist flagget på halv stang i kommunen. I dag vil jeg vente på nyheter utenfra om de savnede, og stå i kontakt med rederiet, og de pårørende. Klokkan 14 arrangerer vi møte på Kirketorget for familie og venner, sier kapellanen.

Hør også intervjuet med Kanal 24 der kapellanen snakker om sorgen på Herøy.

Blant de savnede fra Herøy, er altså en far og sønn som var ombord i «Bourbon Dolphin» som kantret vest for Shetland natt til fredag. Gutten fra Herøy gikk i 9. klasse ved Ytre Herøy ungdomsskole i Fosnavåg, får Nettavisen bekreftet fra skolekontoret.

- Jeg kan bekrefte at en 14-åring og hans far er blant de savnede, sier lensmann Per Otto Myklebust i Herøy til Sunnmørsposten.

TV 2 Sumo:Rederiet: - Totalt uforståelig
TV 2 Sumo:Leder for krisegruppen: - Uvirkelig

Krisehjelp til elevene
Ungdomsskoleeleven hadde arbeidsuke denne uken fordi han skulle til sjøs med fars arbeidsplass - mens resten av elevene hadde arbeidsuke før påske. Rektor Sølvi Lillebø Remøy sier til Nettavisen at det fredag morgen ble holdt et informasjonsmøte for alle elevene ved skolen.

- Elevene ble informert om havariet på et allmøte med sykepleiere til stede. De vil få hjelp til å bearbeide sine reaksjoner utover dagen, så undervisningen vil ikke gå helt som normalt, sier rektor til Nettavisen.

Hun opplyser at den savnede eleven ikke har søsken ved skolen, som har 214 elever.

Fem savnet
Søket etter overlevende etter «Bourbon Dolphin»-ulykken i Nordsjøen fortsetter fredag, men mer enn 15 timer etter ulykken skjedde svinner håpet om å finne flere i live.

Fem av sjøfolkene er fortsatt savnet, mens tre er bekreftet omkommet.

Sju overlevende ble sent torsdag brakt til sykehus på Shetland. Det bekreftet administrerende direktør Trond Myklebust i Bourbon Offshore Norway AS til Nettavisen i natt.

- De overlevende ble reddet på ulike måter og brakt til Shetland med helikopter. Vi har så langt få detaljer om hvordan det skjedde, men de var kraftig nedkjølt, sier pressetalskvinne Sophie Turner ved den britiske kystvakten.

Fredag formiddag vil Bourbon Offshore Norway sende et fly fra Ålesund til Lerwick, Shetland med pårørende, politi, to sjømannsprester og representanter fra rederiet. Det opplyser rederiet på sin nettside.

Det blir holdt en samling for pårørende, venner og kolleger av mannskapet i Herøy kyrkje i Fosnavåg klokka 14.00. Et team fra kirke, helsevesen og kommune vil være til stede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.