RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far og to sønner funnet

Foto: Hovedredningssentralen
Sist oppdatert:
Lørdag skulle faren og to tenåringssønner på tur til turisthytta i Stølsheimen. Etter en leteaksjon mandag ble de funnet.

En far (43) og to sønner på 13 og 15 år gamle ble mandag morgen meldt savnet da ikke kom tilbake fra fjellturen som avtalt. De tre dro ut lørdag og skulle gå på ski til turisthytta Skavlabu i Modalsfjellene i Stølsheimen mellom Sognefjorden i nord og Vossefjellene i sør. Her skulle de overnatte. Meningen var at de skulle være tilbake søndag ettermiddag eller kveld.

Mandag morgen innledet politiet i Hordaland en større leteaksjon etter de tre.

Sov ute
Klokka 12.24 ble de tre funnet av letemannskapene. De hadde overnattet ute og var slitne, men ellers i god behold, opplyser redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen.

Skulle overnatte på turisthytte
De ble funnet i et område nordøst for hytta der de etter planen skulle overnatte fra lørdag til søndag.

Turisthytta Skavlabu ligger 906 meter over havet i Modalsfjellene, rundt to timers gange fra Hellandsdalen. Hytta tilhører turistforeningen og Bergen Turlag og er selvbetjent.

- De tre kan være værfaste, men siden de ikke har gitt livstegn fra seg, er vi bekymret, uttalte operasjonsleder Ronny Lentføhr ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen mens leteaksjonen ennå pågikk.

- Vi har startet et redningsoppdrag. De tre skulle overnatte på Skavlabu og være tilbake søndag ettermiddag eller kveld. De ble meldt savnet da de ikke kom hjem som avtalt, sier Lentføhr.

Sendte lavinehund
På grunn av skydekket var det ikke mulig å fly inn til Skavlabu med helikopter. Luftambulansen i Bergen fløy en politipatrulje med lavinehund inn. I tillegg ble en snøscooterpatrulje fra Røde Kors senddt inn i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere