*Nettavisen* Nyheter.

Får oppreisning etter drapssiktelse

Foto: (TV 2)

Trond Flaa får 50.000 kroner i oppreisning etter at politiet siktet ham for drapet på kjæresten Tina Jørgensen og senere henla saken.

02.02.05 15:23

Et drøyt år etter at Tina Jørgensen ble funnet drept ved Bore kirke på Jæren ble kjæresten, Trond Flaa siktet for drapet. Siktelsen mot ham ble henlagt et år senere.

Flaa har krevd en halv million kroner i oppreisning for belastningen det var å være siktet i denne perioden. I tillegg krevde han 30.750 kroner i oppreisning for åtte uker i varetekt. Stavanger tingrett var ikke enig i dette, og har tilkjent ham en samlet oppreisning på 50.000 kroner.

Han er også tilkjent 138.500 kroner i erstatning for økonomisk tap. Dette inkluderer tapt arbeidsfortjeneste og skader politiet påførte bilen og leiligheten hans i forbindelse med etterforskningen.

Flaas advokat, Atle Helljesen, hadde i dag ennå ikke lest kjennelsen, og kunne derfor ikke kommentere resultatet.

- Beløpet burde vært noe høyere. Jeg vil diskutere resultatet med min klient, så får vi se hva vi gjør videre med saken, sier Atle Helljesen til TV 2 Nyhetene.

Saken er en av de første etter at den nye loven om erstatning etter straffeforfølging trådte i kraft 1. januar. Trond Flaas advokat hevdet før jul at politiets tolkning av den nye loven var urimelig.

Dersom en person er siktet i en sak i et år uten å bli varetektsfengslet, skal vedkommende ha oppresining for denne perioden. Har vedkommende sittet i varetekt som i dette tilfellet i åtte uker, mener politiet at det bare skal gis oppreisning for denne perioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.