*Nettavisen* Nyheter.

Får PC til 83 kr måneden

2400 elever som starter på videregående skole i Troms i høst får alle sin egen bærbare PC.

15.08.06 14:46

For det må de ut med 83 kroner måneden, som er mindre enn det fylkeskommunen tidligere antydet overfor elever og foreldre.

Først i Norden
- Jeg tror vi er det første fylket i Norden som får til dette, sier en stolt fylkesråd for utdanning i Troms, Roger Ingebrigtsen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi har fått en meget god PC-avtale. Den gir et helt elevkull i Troms en bærbar PC med høy kvalitet og kapasitet. I tillegg er vi meget fornøyd med prisen, sier fylkesråd for utdanning, Roger Ingebrigtsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Har ikke
- En av grunnene til at vi gjøre dette er at mange ikke har tilgang til pc i det hele tatt. Vi går med en forestilling om at det finnes en PC i hvert hjem. Men undersøkelser vi har gjort viser at det i enkelte klasser var slik at opptil halvparten av elevene ikke hadde tilgang til PC, sier Ingebrigtsen til TV 2 Nettavisen.

Fylkeskommunen har inngått avtale med Nordens største IT-leverandør, Atea om leveranse av om lag 2.400 PC-er for skoleåret 2006-2007. Fylkeskommunen bærer om lag 2/3-deler av utgiftene for elevene. Dermed er prisen hver enkelt elev må betale nede i 995 kroner i året. Etter tre år kan elevene overta PC-en selv.

Unngå klasseskille
- Vi har også oppnådd en god service- og forsikringsavtale. I det hele tatt er denne obligatoriske ordningen med på å løfte Nord-Norge inn i en framtid full av muligheter - for de som behersker den digitale teknologi, sier Ingebrigtsen

- Det er også et mål for fylkesrådet at det ikke utvikler seg klasseskille mellom de som har lett tilgang til PC- utstyr og elever som ikke har, eller har begrenset tilgang. Bærbar PC som obligatorisk verktøy vil hindre at det utvikles «digitale» klasseforskjeller, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.