*Nettavisen* Nyheter.

Får svi etter flyttebyråsvindel

Fire personer har, sammen med Nokas-tiltalte Halimi, fått svi økonomisk etter den omfattende flyttebyråsaken.

14.02.07 15:24

Nettavisen omtalte tidligere denne måneden svindelsaken der Ridvan Halimi og flere andre profilerte kriminelle har karret til seg trygdepenger gjennom fiktive jobber i et flyttebyrå.

Nå har tidligere eier og daglig leder i Det norske flyttebyrå fått en sviende dom i Oslo tingrett.

Den 36 år gamle hovedmannen fra Tønsberg ble i tillegg til svindelen, også dømt for skattejuks. Han fikk en samlet straff på 2 års fengsel, men må bare sone 10 måneder. I tillegg må han betale 850.000 kroner i bot, og 1,1 millioner kroner i erstatning.

De tre medtiltalte slipper unna med å tilbakebetale tilsammen 480.000 kroner.

Tilsammen 12 personer var innvolvert i flyttebyrå-saken, men bare fire av dem møtte i retten tidligere denne måneden. En femte person var tiltalt, men han er på rømmen etter skyting på Aker Brygge i sommer.

To av de 12 personene er døde. Resten har påtalemyndigheten henlagt saken for på grunn av prosessøkonomiske årsaker. De er alle dømt til strenge straffer for samme tidsperiode, slik at en dom i denne saken ikke ville fått innvirkning på den samlede dommen.

Den hovedtiltaltes advokat, Thomas Klevenberg, sier at han og hans klient vil vurdere å anke saken.

- Jeg er uenig med retten hva gjelder skyldspørsmål for hovedtiltalen. Jeg mener det ikke er bevist at dette ble gjort med vinnings hensikt for min klient, sier Klevenberg til Nettavisen.

Han mener derimot at straffutmålingen er rimelig når hans klient først ble kjent skyldig. Han påpeker at boten på 850.000 kroner ikke kommer som følge av flyttebyrå-saken, men som følge av manglende innbetalt merverdiavgift.

- Boten utmåles tabellmessig og er i tråd med gjeldende rettspraksis. Når det gjelder erstatningsutmålingen for hovedtiltalen må jeg sette meg nærmere inn i saken før jeg kan uttale meg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.