RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far til angrep på Bjørkelangen-forsvarer

Foreldrene til de to jentene som omkom i Bjørkelangen-ulykken i retten da saken startet fredag i forrige uke. Til høyre står Jostein og Kjersti Sandsmark, mens Ann Kristin Huser og Thor-Åge Bølge er til venstre.
Foreldrene til de to jentene som omkom i Bjørkelangen-ulykken i retten da saken startet fredag i forrige uke. Til høyre står Jostein og Kjersti Sandsmark, mens Ann Kristin Huser og Thor-Åge Bølge er til venstre. Foto: Heiko Junge
Faren til en av jentene som omkom i ulykken på Bjørkelangen i fjor, gikk til angrep på den tiltalte 48-åringens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, da han forklarte seg under rettssakens tredje dag tirsdag.

Lærum måtte tåle hard kritikk under Jostein Sandsmarks forklaring, skriver Romerikes Blad.

– Like etter at Lærum ble forsvarer, fikk kona mi en venneforespørsel på Facebook fra Lærum. Og en niese ble spurt om hvordan jeg og kona opplevde ulykken. Jeg opplever også at Lærum i et politiavhør misbrukte vår utstrakte hånd, sa Sandsmark da han forklarte seg tirsdag.

Forberedt på harde utfall

– Vi hørte at mannen var langt nede og hadde et sterkt ønske om å møte oss. Vi ville si noe beroligende gjennom pressen. Slikt har ingen juridisk betydning, men Lærum brukte dette i et politiavhør.

– Jeg reagerer også på at Lærum først et døgn før rettssaken snakket om at saken er vond for oss, sa Jostein Sandsmark, som også sa at de ikke hadde hørt noe fra den tiltalte sjåføren.

– Vi har ikke engang fått kondolanse, sa Sandsmark.

Advokat Gunhild Lærum sier til Romerikes Blad at hun var forberedt på at Sandsmark kunne komme med harde utfall.

– Når man har det vanskelig og er i dyp sorg, trenger man noen å være sinte på. Man må få ut frustrasjon og sinne, og vi har ulike roller, sier Lærum.

Hun legger til at hun ikke kan se at hun har opptrådt klanderverdig.

Dom 11. mai

En 48-årig mann er tiltalt for uaktsomt drap på Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), som begge mistet livet etter at de ble påkjørt mens de red langs riksvei 229, fire kilometer fra Bjørkelangen 11. januar i fjor.

Den tiltalte sier han har totalt hukommelsestap etter ulykken. Han nektet straffskyld da rettssaken startet i Nedre Romerike tingrett fredag.

Dom i saken faller mandag 11. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere