RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fare for feriekaos

Sist oppdatert:
Fredag innledes fellesferien og E18 gjenåpnes. I Statens Vegvesen er spenningen stor. Følg sommertrafikken her.

Flomstengte bruer, oversvømte veier og nyåpnede strekninger er stikkordene for sommertrafikken når fellesferien settes i gang fredag. Størst usikkerhet er knyttet til E18 gjennom Vestfold.

Stengte tunneler og bruer
Myntbrua og Nybrua i Kongsberg, er som tidligere opplyst stengt. Statens Vegvesen vurderer fortløpende om flere bruer bør stenges i det flomrammede området.

Søndre Buskerud politidistrikt melder at Riksvei 40 er åpen igjen, etter at vannmassene i Kongsberg nå har stabilisert seg.
- Vi foretar løpende vurderinger av veier og bruer nedover mot Drammensvassdraget, sier operasjonsleder til Nettavisen.

Lurer du på hvilke bruer og veier som er stengt?Hold deg oppdatert her!

Kvalitetssikring av E18
Dagen før åpningsdagen av E18 gjennom Vestfold, er den siste kvalitetssikringen knyttet til sikringstiltakene i rute.

- Sluttfasen i sikringsarbeidet dreier seg nå om opprydning, feiing og vask av tunnelene, opplyser prosjektleder for sikringsarbeidene, Tore Gomo, Statens vegvesen Region sør.

Vestfold distrikt har ansvaret for driften av vegen, og forbereder nødvendige sikkerhetsløs-ninger før trafikken settes på. Oppdaterte skiltløsninger skal på plass. Elektrosystemer testes sammen med sikkerhetsutstyr og kommunikasjonsløsninger mot Vegtrafikksentralen i Pors-grunn. Ny vegoppmerking foretas helt til slutt.

-Vi gjør vårt aller beste for å sørge for at trafikksikkerheten ivaretas på best mulig måte, når strekningen igjen blir høytrafikkert, understreker fungerende distriktssjef Klaus Chr. Ottersen.

Restarbeidene som gjenstår er å åpne Hanekleivtunnelen og Løkentunnelen for fire felts trafikk innen 1. oktober.

Torsdag var det problem på strekningen mellom Larvik og Sandefjord etter at en lastebil hadde lekket dieselolje over en lengre distanse.

Sommertrafikk over Haukeli
Selv om tunnelarbeid og omkjøring fører til ulemper for trafikantene, viser tallene at trafikken har økt i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor. Dette fører til mer trykk enn forventa på omkjøringsrutene både over Røldalsfjellet og Haukeli.

Det er innført manuell dirigering og følgebil for kolonnene. Målet er å få trafikken til å gli smidigere og unngå blokkeringer og farlege situasjoner. Spesielt over Røldalsfjellet der mange kjørende som egentlig har for bred bil fristes til å ta gamleveien og ignorerer skiltinga.

For sikkerhets skyld
Mange har vært urolige for at det skulle skje ulykker på gamleveien over Røldalsfjellet og derfor vil en vakt i hver ende kunne informere og anbefale. De skal også dele ut brosjyrer om hva som går for seg til de trafikantene som ønsker det.

Røldalstunnelen er åpen fra 7. juli klokka 07.00 til 29. juli klokka 20.00 grunnet ferie. Etter ferien skal arbeidet her intensiveres for å bli ferdige innenfor dette året og slippe stenging og omkjøring neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere