*Nettavisen* Nyheter.

Faremo lover terrorsvar i løpet av våren

Foto: Varfjell, Fredrik (Scanpix)

Regjeringen tar i løpet av våren stilling til PSTs forslag om betydelige innstramminger i den norske terrorlovgivningen.

05.02.12 21:25

Oslo (NTB): Justisminister Grete Faremo (Ap) bekrefter at departementet jobber med forslagene som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kom med i fjor om å skjerpe lovverket for å stå sterkere overfor soloterrorister. Hvis PST får medhold, vil terskelen for hva som regnes som straffbare forberedelser til terror senkes betydelig, og politietaten få vidtrekkende lovhjemler til å bruke tvangsmidler mot mistenkte.

- Disse innspillene inngår i arbeidet departementet gjør nå med en melding om soloterrorisme, som i løpet av våren blir sendt ut på høring. Forslagene fra PST vil bli drøftet i meldingen, men det er for tidlig for meg å gi noen oppfatning av dette nå, sier Faremo til NTB.

PST foreslår blant annet å gjøre det straffbart å være på et sted hvor det gis våpentrening i terrorsammenheng eller «terrorteknikk» - uten selv å delta - samt å være i besittelse av ellers lovlige gjenstander hvis det er sannsynlig at de vil bli brukt til terror.

Dommen er ikke rettskraftig, og problemstillingen vil komme opp igjen ved en eventuell behandling i lagmannsretten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.