*Nettavisen* Nyheter.

Faren over i Sandane

Foto: Firda Tidend/Oddleif Løset

Gasslekkasjen i Sandane er nå stanset - og evakueringen er opphevet.

07.01.05 18:41

- Gasslekkasjen er stanset, og konsentrasjonene av ammoniakk er så lave at det ikke er farlig for folk å dra tilbake til de evakuerte hjemmene sine, opplyser lensmann Nils Ove Roset.

- Evakuering avblåst
Lensmannen i Gloppen, Nils Ove Roset, sier at situasjonen er i ferd med å vende tilbake til normalen i Sandane.

- Gasslekkasjen er stanset og evakueringen er avblåst. Målingene vi har gjort av ammoniakk-nivået i Sandane-området er på et helt ufarlig nivå. Dermed kan folk dra tilbake til hjemmene sine, forteller Roset.

Over 1000 personer ble evakuert etter lekkasjonen.

- Luft ut!
Gloppen-lensmannen mener folk likevel bør være oppmerksom på gasslukt innendørs.

- Dersom folk returnerer til hjemmene sine eller til arbeidsplassen, og merker en stram ammoniakkluft innendørs, bør de lufte godt ut. Hvis noen føler ubehag, bør de ta kontakt med lege, oppfordrer lensmannen.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til gasslekkasjen.

- Vi har først og fremst konsentrert oss om å få kontroll på situasjonen og fullføre evakueringen. Nå skal vi jobbe videre med å finne ut hva som var årsaken til gasslekkasjen, forteller Roset.

Flere personer har fått legebehandling etter gasslekkasjen. En person er kjørt til sykehus, men situasjonen skal ikke være alvorlig for denne personen.

- Dramatisk
Politiet mener situasjonen som oppstod var dramatisk.

- Situasjonen var dramatisk i den forstand at det var nødvendig å få evakuert folk bort fra området fort. Heldigvis regner det og blåser godt i Sandane i dag. Dette har vært med på å spre gassen og løse den opp langs bakken. Hadde det vært vindstille kunne fort situasjonen vært mer dramatisk, mener Nils Ove Roset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.