RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig pasient fikk permisjon

Sist oppdatert:
En sterkt psykotisk pasient ble etter fire dager gitt helgepermisjon fra psykiatrisk avdeling fordi han var for truende for pleierne.

43-åringen lider av omfattende paranoid psykose og blir ansett som farlig for omgivelsene. Men da mannen var innlagt på akuttpsykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus i oktober, ga personalet opp og sendte mannen hjem, skriver Aftenposten.

Pasienten fikk beskjed om å komme tilbake på mandag, men det gjorde han ikke. Først da politiet ble varslet, ble mannen funnet.

Oslo-politiet hadde bedt om å bli kontaktet dersom mannen ble skrevet ut. Det skjedde ikke.

- Denne saken viser med all tydelighet at så lenge vi ikke klarer å snakke sammen, så blir ikke samfunnet beskyttet. Jeg stusser over at pasienten ble gitt persmisjon uten at vi ble underrettet. Kommunikasjonen mellom politiet og psykiatrien må bli bedre, sier påtaleleder Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Sjefsspsykolog Asbjørn Kolseth ved avdeling for akuttpsykiatri ved Ullevål sier til avisa at avdelingen har vært helt sprengt de siste månedene.

- Men det er bare bra at sånt som dette kommer ut, for dette handler om hva vi faktisk har å tilby byens borgere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere