RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange turister blir fristet av utsikten på toppen av Reinebringen i Moskenes i Lofoten, men klatreturen opp er så farlig at kommunen nå ser seg nødt til å sperre av stien til det er bygd trapp opp fjellsiden
Mange turister blir fristet av utsikten på toppen av Reinebringen i Moskenes i Lofoten, men klatreturen opp er så farlig at kommunen nå ser seg nødt til å sperre av stien til det er bygd trapp opp fjellsiden Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Farlig turistperle i Lofoten stenges av kommunen

Turister i hopetall trosser advarslene mot å bestige Reinebringen i Moskenes i Lofoten. Nå sperrer kommunen av fjellperlen til stien opp er sikret.

– Det er en turistmagnet, og vi vil gjerne legge til rette for at det skal være trygt å gå der, sier rådmann i Moskenes kommune, Per A. Sperstad, til NRK.

Årlig trosser flere tusen personer advarslene mot å bestige det populære fjellet med den spektakulære utsikten. Stien opp omtales som direkte farlig, og kommunen har siden i fjor jobbet med å bygge trapp opp fjellsiden.

Nå har kommunen bestilt skilt påskrevet «byggeplass og adgang forbudt». De blir satt opp så fort de er levert, og ikke tatt ned igjen før trappen er ferdigstilt.

– Vi kommer også til å sette opp sperrebånd for å regulere trafikken mer hardhendt, sier rådmannen.

De siste sju årene har fire mennesker mistet livet under ferdsel i Reinebringen. Og i I januar måtte en amerikansk turist hentes ned i en redningsaksjon. (©NTB)

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere