RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlige branngasser i Plaza

Sist oppdatert:
Brannen er slukket, men det er fortsatt farlige branngasser inne i Norges høyeste bygning.

Brannen oppsto i et filter i et teknisk rom i 18. etasje, i tilknytning til ventilasjonsanlegget. Brannen er nå bekreftet slukket.

Alle gjester og ansatte i det 37 etasjer store hotellet ble evakuert.

Ingen ble skadet i brannen.

Rett før klokken 13 var hotellet fortsatt evakuert.

- Røyken er ute, men det er fortsatt branngasser igjen i hotellet. De kjører nå ventilasjonsanlegget for fullt for å lufte ut gassene. Først når det er gjort og brannvarslingsanlegget er nullstilt, kan folk komme inn igjen i hotellet, sier vaktkommandør Kaj Hageberg i Oslo brann- og redningsetat.

Sikkerhetsglipp
Ifølge TV2 Nyhetskanalen skal gjester ha sluppet inn før hotellet var klarert. Det var da røykutvikling i flere etasjer, og brannmenn måtte gå inn i hotellet igjen.

Flere konferansedeltakere på møte i 2. etasje ble sluppet inn under forutsetning av at de ikke brukte heis. Men 5 minutter senere gikk alarmen igjen, og de ble kastet ut. Tirsdag var det helsekonferanse med Sylvia Brustad på Oslo Plaza.

Politiet bekreftet denne glippen i evakueringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EVAKUERTE: Her står de evakuerte utenfor Oslo Plaza.

Røyken luftet ut
Brannen i bygningen var liten, men røykeksponeringen var svært stor.

Røykdykkere fra brannvesenet er nå ferdig med å gjennomsøke hotellet og rommene. All røyken er luftet ut, og ved 10.30-tiden kunne de første gjestene slippes inn i hotellet igjen.

Oslo Plaza, formelt kalt Radisson SAS Plaza Hotell, er med sine 117 meter Nord-Europas høyeste hotell og Norges nest høyeste bygning, ifølge Wikipedia. Hotellet har 37 etasjer og 673 rom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere