Det skal være full isfront mellom «Farmen»-finalistene før finalefesten fredag, og taperen av finalen nekter å komme på finalefesten søndag.

Den tapene finalisten i årets Farmen beskylder produksjonen for juks, og skal ha bedt om en ny finale, noe som har blitt avvist av TV 2. Ifølge VG mener finalisten at vinneren av finalen, som ble spilt inn i oktober, må ha fått vite om spørsmålene som ble stilt i finalen på forhånd. Taperen av finalen skal allerede under konkurransen i finalen ha fortalt produksjonen at noe måtte være alvorlig galt.

Les også: 650.000 seere så premieren av Farmen på TV 2

Finalisten forteller VG at produksjonen avviste dette og at han eller hun ble fortalt at kun én person i produksjonen annet enn programleder Gaute Grøtta Grav visste om spørsmålene på forhånd. I ettertid skal finalisten ha hevdet at han eller hun fikk bekreftet at flere i produksjonen visste om hvilke spørsmål som skulle stilles, samt at vedkommende mener han eller hun også fikk vite om tre av de ti spørsmålene på forhånd.

– Jeg har ikke lyst til å uttale meg så mye om dette før etter finalen, men det stemmer at jeg har fått bekreftet at to personer i produksjonen fikk i oppgave å trykke opp finalespørsmålene. Disse to var tett på oss hele veien, også på finaledagen. Én av dem hadde underveis opparbeidet et nært forhold til den andre finalisten, forteller deltageren til VG.

VG skriver at flere deltagere de har vært i kontakt med støtter påstandene fra den tapende finalisten, men at «Farmen»-vinneren også har flere støttespillere.

TV 2 nekter overfor VG at de to i produksjonen trykket opp spørsmålene, slik finalisten hevder.

– Nei, det er feil. Ingen av dem hadde dette som oppgave den dagen, sier Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen til VG.

Han sier at TV 2 tar dette på største alvor og at påstandene er nøye undersøkt. TV 2 har basert på undersøkelser, samtaler og fakta de sitter på ikke funnet noen bevis for at spørsmålene hadde nådd finalistene. De to nevnte produksjonsmedarbeiderne skal ikke ha hatt mulighet til å overlevere eventuelle spørsmål, ifølge Iversen.

– Det er i vår interesse å være sikre på at finalen av «Farmen» gikk riktig for seg, og vi har derfor jobbet hardt med å komme til bunns i dette, sier Iversen til VG.

Han presiserer også at TV 2 ikke har jobbet aktivt for å unndra dette offentligheten, og at de har vært klare over at det ville nå pressen.

Avisen har vært i kontakt med vinneren av «Farmen», som ikke vil kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Les også: TV 2 røpte hvem som røk ut av tvekampen i pausen under «Farmen»

Les også: Slik gikk det med Norges første realitydeltakere

Les også: Petter og Vendela med oppsiktsvekkende søknad