RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farmen-kjendis i flomdrama

Sist oppdatert:
- Campingvognene ligger helt hulter i bulter utenfor vinduet mitt. Akkurat nå flyter en vogn nedover med strømmen og under broen, forteller Farmen-vinner Bjørn Tore Bekkeli. Se hans videofilm og bilder fra Hemsedal.

(Øverst til høyre kan du se flere bilder og video (betalingstjeneste) fra Hemsedal).

Bjørn Tore bor 20 meter unna campingplassen Øya camping i Hemsedal. Torsdag morgen ble han oppringt av nervøse venner som lurte på hvordan det gikk med campingvognene deres.

- Jeg tok en tur ut og kunne raskt konstatere at de hadde skiftet status til båter, forteller Bjørn Tore til TV 2 Nettavisen.

Farlig strøm
Farmen-vinneren prøvde å redde vennenes vogner, men uten hell.

- Det var helt umulig. Det er så sterke krefter i sving og det ville vært direkte farlig å gå ut på den oversvømte campingplassen, sier han.

Han forteller at det helt kaos på campingplassen og at de rundt 60 campingvognene ligger under en meter vann. På sine 13 år som nærmeste nabo til elva Hemsil og Øya camping har Bjørn Tore aldri før opplevd maken til oversvømmelse. Rekord fra storflommen i 1992 er godt slått, rapporterer han.

Folkevandring
- Det er helt kaos her ute. Det er en liten folkevandring med 30 biler og over 100 mennesker ved elven og ser på flommen og campingvognene. Selv bor jeg i tredje etasje, så jeg er trygg, sier Bjørn Tore og ler.

Men det er ikke bare morsomt. Campingvognen til vennene er ikke til å redde. Ikke før flommen har trukket seg tilbake.

- Jeg sa til dem at det ikke var noen vits å komme opp her engang. Det er ingenting noen kan gjøre, sukker Bjørn Tore.

Dovrebanen og E6 stengt
Den ekstreme flommen har skapt problemer over store deler av Østlandet.

Dovrebanen måtte stenges mellom Drivstua og Kongsvold, men strekningen ble åpnet igjen ved 19.30-tiden. Passasjerene måtte bli om bord i togene fordi veiene i området også var stengt, blant dem E6.

Bergensbanen var stengt mellom Gol og Torpo på morgenen av, men ble gjenåpnet utpå ettermiddagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere