Gå til sidens hovedinnhold

Fars arbeidskolleger stilte mannsterke

Arbeidskollegene til Morten Tveit stilte mannsterke opp da datteren Marte forsvant på fjelltur i Fyresdal. En gruppe reiste av gårde og deltok i leteaksjonen. Like før niåringen ble funnet, sto et nytt lag klar til å dra.

- Nå er vi bare glade. Slik beskriver gruvesjef Trond Kåsa ved Norcem i Brevik lettelsen etter at kollegaens ni år gamle datter endelig ble funnet i god behold mandag kveld.

Faren til jenta, Morten Tveit, jobber i kalksteingruva på sementfabrikken Norcem i Brevik. Da kollegene i gruva hørte om leteaksjonen søndag, tok de umiddelbart affære.

Alle ville hjelpe
- Folk var ikke vonde å be, de var vanskelige å holde tilbake. Det var bare et spørsmål om når de kunne reise til Fyresdal, sier Kåsa til TV 2 Nettavisen.

Den første puljen på sju gruvefolk fra Norcem pakket med seg mat, drikke, sambandsutstyr og førstehjelpsutstyr og dro til Fyresdal søndag. Der hadde de selv ordnet med innkvartering og stilte seg til disposisjon for redningsledelsen.

Sterke følelser
- Vi som jobber i gruva har et spesielt nært forhold til hverandre. Vi er vant med å måtte stole på hverandre. Jeg tror følelsene var så sterke som om det gjaldt oss selv. Det eneste som sto i hodet på folk, var hvordan de kunne hjelpe for at dette skulle få en lykkelig utgang, sier Kåsa.

Da meldingen om at jenta ble funnet kom, var gleden stor:

- Alle ble veldig glade og lettelsen var stor. Alle her på bedriften fulgte nyhetene tett i tida leteaksjonen pågikk, sier Kåsa.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar