Fartsbølle nett i fella

La ut skrytefilm av den halsløse kjøringen på YouTube. Se videoen her.

29.11.06 12:37

På E18 mellom Drammen og Asker nådde mannen i 20-åra fra Nedre Eiker en hastighet på 240 kilometer i timen. Begivenheten ble filmet, og skrytefilmen lagt ut på det populære nettstedet YouTube, melder politiets nettsider, politi.no.

Politiet har bøtelagt mannen med 8500 kroner. Speedometeret i bilen viste at mannen kjørte opp mot 240 kilometer i timen. Som følge av bevissituasjonen blir mannen bare holdt ansvarlig for å ha holdt en gjennomsnittshastighet på 139 kilometer i timen på en bestemt del av strekningen.

Politiet fant mannen ved å følge elektroniske spor han hadde etterlatt seg på nettet. Han har vedtatt boten.

Trafikkansvarlig i Søndre Buskerud politidistrikt, Morten Hassel, mener det er urovekkende at unge mennesker tester fart på veiene på denne måten, og at de i tillegg bruker nettet til å skryte av ugjerningen etterpå.

Stadig flere videoer av dødslek på veiene legges ut på internett med tanke på oppmerksomhet. Dermed skapes en spiral hvor man forsøker å overgå hverandre med stadig mer ekstreme stunt. Over hundre millioner videosnutter vises hver dag på nettstedet YouTube, noe som betyr at oppmerksomheten er stor når man legger ut spektakulære stunt.

Se hele TV 2s innslag på web-tv her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.