RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel til Toska

Sist oppdatert:
To år i norske rettssaler var nok. Nå legger David Toska kortene på bordet og fokuserer på studiene.

Kommende fredag blir trolig det endelige sluttpunkt for David Toskas tid i retten. Han har nå tilstått det væpnede ranet av Postens brevsenter 27. oktober 2003. Dermed er det fritt fram for å samle behandlingen av hans gjenstående saker på én dag.

Forbeholdet er Munch-saken. Det har Toska status som mistenkt, men det er lite trolig at påtalemyndigheten vil komme med noen tiltale mot ham i den saken.

Maks 3 år
Toska er allerede dømt til 18 års fengsel for Nokas-ranet. Fordi han samlet sett ikke kan få mer enn 21 års fengsel, risikerer Toska å bli dømt til maksimum tre års fengsel for ranet av Postens brevsenter og innbruddet på Norsk Medisinaldepot. Dette er saker som hver for seg ville gitt mer enn tre års fengsel.

Toska kan i teorien bli dømt til forvaring, men hans forsvarer, Øystein Storrvik, legger til grunn at Oslo tingrett ikke vil idømme ham det.

- Vi så Høyesteretts avgjørelse i Nokas-saken som et endelig punktum. Den er generell og gjelder ennå for Toska. Jeg forutsetter at forvaring ikke blir noe tema, men her står altså retten fritt, sier Storrvik.

Han poengterer at den lynraske behandlingen av sakene vil føre til en betydelig samfunnsmessig gevinst. Mer viktigst for ham: Toska slipper å bruke enda et år i rettssalen.

- For Toska er dette veldig enkelt. Nå har vi holdt på i norske rettssaler i to år sammenhengende. Nå var det riktig å bli ferdig. Toska ønsker å slutte å se bakover, men fokusere framover, sier Storrvik.

- Blir forsvarlig
Storrvik er ikke bekymret for at den raske behandlingen av sakene fredag vil bli uforsvarlig.

- Det er utrolig hva man kan få gjort på en dag i retten. Det var tatt ut tiltale mot Toska i Postens brevsenter, så det vil bli en presentasjon av bevisene. Toska har jo tilstått, så da går det kjapt, sier Storrvik.

Storrvik sier at Toska nå er i full gang med studier, og vil bruke tiden sin på det også fremover. Han har allerede tatt flere eksamener. Han vil lære mye. Uansett hvordan du ser på det, så får han en veldig lang straff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere