RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastings siste sjanse

Sist oppdatert:
- Dette er Fredrik Fasting Torgersens siste sjanse til å få bevist sin uskyld, tror jusprofessor Ståle Eskeland. I dag starter den såkalte Justismordkommisjonen en åpen høring om de tekniske bevisene i den groteske drapssaken fra 1957.

Natt til 7. desember 1957 ble 16 år gamle Rigmor Johnsen drept i Skippergata 6 B. Et halvt år senere ble Fredrik Fasting Torgersen dømt til livsvarig fengsel for drapet. Et bitemerke i den dreptes venstre bryst, litt avføring under turnskoen hans og fem vanlige barnåler på dressen var bevisene som felte Torgersen.

Lang kamp
Jusprofessor Ståle Eskeland ved Universitetet i Oslo sier til TV 2 Nyhetene at Torgersen bør ha en god sak.

- Vi vet nå at de sakkyndige i 1958 ikke hadde noe grunnlag for å bruke disse bevisene til å knytte Torgersen til drapsstedet.

Permene på Eskelands kontor vitner om flere forgjeves forsøk på å få saken gjenopptatt.

Nå er Torgersen 71 år gammel. I dag samler Eskeland og Torgersen sine eksperter for å knuse bevisene en gang for alle. Får de medhold i gjenopptakelses-kommisjonen er konsekvensen klar:

- Frifinnelse
- Da er det samme i realiteten som en frifinnelse - det må reises en ny sak av formelle grunner men da vil påta måtte legge ned påstand om frifinnelse fordi de ikke har noe bevis.

Kan det da bli aktuelt med erstatning?

- Ja, det er klart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere