RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastlåst ulvedebatt på tinget

Sist oppdatert:
Høyre vil ikke vike fra regjeringens forslag om ulvesone øst for Glomma, og det er derfor tvilsomt om regjeringspartiene kan bli enige med SV og Arbeiderpartiet i ulvesaken.

Dette er klart etter det ekstraordinære gruppemøtet i Høyre tirsdag kveld.

- Vi kan ikke gi noe på ulvesonen, sa Høyres Leif Frode Onarheim til NTB tirsdag ettermiddag.

- Ingen absolutte krav
SV ble informert om Høyres standpunkt kokka 17.45 tirsdag kveld. Da hadde partiet allerede hørt nyheten på radioen.

Hallgeir Langeland (SV) fikk beskjed fra Onarheim om at Høyre nå vil gå til FrP.

- Det må vi ta til etterretning, sier Hallgeir Langeland (SV) til TV 2 Nettavisen.

Regjeringen vil at ulven skal holde seg i en langstrakt sone øst for Glomma. Ap og SV vil i tillegg inkludere hele dagens sone vest for Glomma, til og med Aust-Agder. I så fall vil det meste av Østlandet og deler av Sørlandet bli ulvesone.

- Men SV og Ap har forhandlet fram en ulveløsning som vi vil diskutere med rgjeringen. Vi har ingen absolutte krav, og er villige til å diskutere alt. Men Onarheim har sagt de vil gå til FrP, og hadde ikke noe nytt tilbud til oss i dag, sier Langeland.

Han skal diskutere saken med Kristin Halvorsen i morgen for å høre hva partiet skal gjøre.

Forsinket innstilling
Energi- og miljøkomiteen på Stortinget klarer ikke å avgi innstilling som planlagt onsdag, men trenger minst et døgn ekstra. Det er området for ulvens utbredelse som stadig er stridens kjerne. Arbeiderpartiet og SV står sammen om en geografisk ulvesone som er langt større enn den regjeringen foreslo i rovdyrmeldingen.

De parlamentariske lederne i regjeringspartiene møtte tirsdag formiddag sine motparter fra Arbeiderpartiet og SV. Etter det NTB forstår fikk regjeringspartiene seg presentert en betydelig moderert og redusert ulvesone av Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen, en sone der Aust-Ager og Telemark er tatt ut. Dette skal Kristelig Folkepartis Jon Lilletun ha reagert positivt på, men nå er det altså Høyre som setter foten ned etter å ha drøftet saken på gruppemøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere