RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastrente på billigsalg

Sist oppdatert:
Har du har husbanklån eller studielån kan du nå få markedets beste fastrentetilbud.

Er du kunde hos Husbanken, kan du før nyttår sikre deg et fastrentelån med tre års binding til 4,3 prosent. Det er over ett prosentpoeng billigere enn det andre banker vanligvis tar.

Se TV 2 Nyhetene her

På etterskudd
Dette gunstige rentetilbudet skyldes at den statlige banken alltid ligger flere måneder på etterskudd med Norges Banks renteendringer:

- Vi observerer i en periode, så fastsettes renten - og så iverksettes den i etterkant, slik at vi hele tiden har en forsinkelse i forhold til hvordan markedet har vært, forklarer forvaltningsdirektør Rune Robertsen i Husbanken, til TV 2 Nyhetene.

Dagens fastrentetilbud tar utgangspunkt i markedsrenten for september. Siden den gang har sentralbanksjefen satt opp renten to ganger, men husbankkunder kan altså fortsatt få fastrentelån ut fra rentenivået tidlig i høst.

- Forutsigbart system
- Det er et veldig godt og forutsigbart system som gjør at publikum hele tiden har muligheten til å vurdere den renten som har vært opp mot hvordan rentenivået går i en periode, sier Robertsen.

Husbanken er forsiktig med å anbefale fastrentelån, men Robertsen minner om at det er mye som tyder på at renten fortsatt kommer til å øke.

Lånekassen lik
Også Lånekassen har et lignende system for rentefastsettelse. På studielån kan du binde renta i tre år til 5 prosent, her er fristen 10. januar.

Om det lønner seg, er det ingen som kan si i dag:

- Det er den forutsigbarheten som kundene får som er fordelen med fastrente. Med fastrente så vet man nøyaktig hva man får på regningen, sier informasjonsrådgiver Astrid Mjærum i Lånekassen til TV 2 Nyhetene.

Se innslaget på web-TV her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere