RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fatal politijakt henlegges

Sist oppdatert:
Spesialenheten for politisaker henlegger saken der en politijakt i Stavanger endte fatalt.

En 43 år gammel kvinnelig syklist døde av skadene etter å ha blitt truffet av en hvit Volvo på Jåttå i Stavanger 23. april i år. Ulykken skjedde under en politijakt. Politiet forsøkte å stanse bilen, som var uregistrert.

Nå har Spesialenheten for politisaker henlagt saken som «intet straffbart forhold», skriver Stavanger Aftenblad på nett.

Føreren av volvoen, en 24 år gammel kvinne, har i avhør forklart at hun fikk panikk da hun oppdaget den sivile politibilen med blålys og sirener. Hun har erkjent straffskyld i sammenheng med ulykken og forklart at hun hadde drukket alkohol både før og under kjøringen, skriver avisa.

Politibetjenten som kjørte den sivile politibilen har hatt status som vitne i saken. Spesialenheten mener det ikke er forhold ved hans handlinger som kan føre til straffeansvar.

- Så lenge man har akseptert bilforfølgelse som metode i politiets operative arbeid, kan det dessverre gå galt og ende tragisk, uten at det kan lastes deltakende polititjenestemenn, sier spesialenhetens sjef, Jan Egil Presthus, til aftenbladet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere