RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fatal rutinesvikt etter fallulykke

Sist oppdatert:
Helse Førde får refs av Helsetilsynet etter at en mann døde på vei til Haukeland - mer enn et døgn etter en arbeidsulykke.

64-åringen fra Sogndal døde av skadene etter å ha falt to meter ned fra et stillas under arbeid i Flåm 8. januar i år, men først dagen etter oppdaget sykehuset i Lærdal hvor alvorlig mannens skader var, skriver Firda.

Mannen skulle overføres til Haukeland universitetssykehus, men døde før han nådde fram. Ifølge tilsynsrapporten tok det fire timer før avgjørelsen om overføring til Haukeland ble tatt før ambulansen med pasienten reiste fra Lærdal. Værforholdene den dagen var slik at han ikke kunne fraktes med luftambulanse.

Helsetilsynet i Sogn og Fjordane konkluderer med at Helse Førde gjennom manglende og mangelfulle rutiner har brutt kravet til faglig og forsvarlig virksomhet slik de er beskrevet i spesialisthelsetjenesteloven, ifølge Firda.

Helsetilsynet mener undersøkelsene av pasienten var forsvarlige, men at uklar ansvarsfordeling mellom legene ved Lærdal sykehus var en hemsko.

Obduksjonsrapporten viste at 64-åringen døde av indre blødninger etter leverskaden han pådro seg i fallulykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere