RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faurok: - Jeg kondolerer

Sist oppdatert:
Etterlyste Farouk Abdulhak overbringer sine kondolanser til Martines familie. Les det eksklusive intervjuet med advokaten hans.

Farouk Abdulhak (21), som er etterlyst som vitne i drapssaken, sier gjennom sin advokat at han ønsker å kondolere overfor familien til den drepte Martine Vik Magnussen (23). I dag bisettes Magnussen fra Asker kirke.

Les også: Vennenes siste farvel

- Farouk sier at han som et menneske ønsker å kondolere overfor familien. Men han understreker at han ikke har noe å gjøre med saken, og at alt som står i media er uriktig, sier advokat Mohammed al-Bakwli, som snakket med sin klient tirsdag kveld, til Nettavisen.

Nekter å snakke med media
- Hvis Farouk ikke har noe å gjøre med saken, hvorfor ønsker han da ikke å snakke med media?

- Som jeg har understreket, så ønsker han ikke å snakke med media, fordi han ikke har noe å gjøre med saken. Hvis han uttaler seg til media, så vil dette resultere i at han blir enda mer mistenkeliggjort, sier al-Bakwli.

- Hvorfor vil han ikke snakke med norsk eller britisk politi?

- Som hans advokat vil jeg bekrefte at Farouk aldri har fått noen offisiell forespørsel om å stille i avhør, verken som vitne eller mistenkt, sier al-Bakwli.

- Men Scotland Yard har jo flere ganger gjort det tydelig at de ønsker å komme i kontakt med Farouk?

- Som jeg sa, så har vi ikke fått noen offisielle forespørsel fra Storbritannia, og derfor ønsker han ikke å snakke med media. Media skriver mye om Farouk, sier han.

Inviterer familien til Jemen
- Er dere villige til å møte faren og familien til Martine for å snakke om saken?

- Jemen er åpent for dem, og hvis de ønsker å komme til Jemen for å bli kjent med familien, så er de velkommen. Men jeg vil igjen understreke at Farouk ikke har noe å gjøre med saken, sier advokaten.

Utenriksminister i Jemen, Dr. Abu Bakr Al-Qirbi, opplyser overfor Nettavisen at myndighetene i landet aldri har mottatt noen offisiell forespørsel fra britiske myndigheter om å få avhøre Farouk.

- Vi kan ikke gjøre noe med denne saken så lenge vi ikke har noe offisielt, sier utenriksministeren i en kort kommentar til Nettavisen.

Ut fra det Nettavisen erfarer skal Farouk være helt isolert i Jemen, og han skal ikke ha kontakt med noen bortsett fra advokaten og familien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere