RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FBI-Elin dømt i husleie-strid

Sist oppdatert:
Høyprofilert forbrukerinspektør i NRK, Elin Ruhlin Gjuvsland (29), er dømt i en gammel husleie-strid med et utleiefirma på Hamar.

Ifølge Hamar Arbeiderblad førte striden til at journalisten fikk en uteblivelsesdom i 2000 fra Oslo forliksråd. Ruhlin Gjuvsland ble dømt til å betale utleieselskapet 10.250 kroner, pluss renter og saksomkostninger.

Dårlig rengjøring

Kravet stammet fra angivelig manglende husleie og felleskostnader for 5.249 kroner for en leilighet i Hamar sentrum. I tillegg fikk Ruhlin Gjuvsland en regning på 4.900 kroner for påstått dårlig sluttrengjøring i 1997.

Nå har kravet vokst til om lag 23.000 kroner. Daglig leder i Utstillingsplassen Eiendom AS, Terje Haugan, medgir at han ikke ble mindre ivrig på å få inn pengene etter at Ruhlin Gjuvsland ble forbrukerinspektør i NRK.

– Alle bør gjøre opp for seg. Verken kjendiser eller andre kan regne med at vi ikke setter inn et stort apparat for å få inn det folk skylder. Jeg blir ekstra provosert av tilfeller som dette, sier Terje Haugan til Hamar Arbeiderblad.

Haugan leder Utstillingsplassen Eiendom AS i Hamar som har lagt under seg utleieselskapet som NRK-medarbeideren leide av.

Inkassoselskapet Lindorff fikk i mai 2002 i oppgave å drive inn pengene, men konkluderte med Ruhlin Gjuvsland er insolvent og ikke eide noe som kan gi dekning for kravet.

Husket ikke

I januar 2003 tok økonomisjef i Utstillingsplassen Eiendom AS, Bjørn Øien, selv kontakt med Gjuvsland.

– Jeg ringte henne og sendte henne de viktigste dokumentene. Hun sa at hun ikke husket detaljene i saken. Tiden gikk uten at vi hørte noe. Gjuvsland unngår oss og tar ikke telefonen når vi ringer, sier Øien til TV 2 Nettavisen.

Insolvent

Ifølge skatteligningen hadde Ruhlin Gjuvsland i 2001 netto inntekt - etter fradrag - på 447.600 kroner.

Ruhlin Gjuvsland ønsker ikke å gi sin versjon av saken til Hamar Arbeiderblad.

– Dette anser jeg som en sak mellom Haugans Hus og meg, sier hun.

Etter hva TV 2 Nettavisen får opplyst vil Fakta-sjef i NRK, Lars Kristiansen, kommentere saken så snart han er tilgjengelig.

Kokkvold reagerer

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund oppfordrer Elin Ruhlin Gjuvsland til å gjøre opp for seg fortest mulig.

– Ruhlin Gjuvsland er en høyprofilert journalist i et høyprofilert TV-program. I FBI spiller journalistene i stor grad på sin egen person, og de går til dels hardt ut mot andre aktører. Derfor må journalistene i FBI finne seg i at andre medier setter søkelys på eventuelle tvilsomme handlinger fra FBI-journalistene selv, sier Kokkvold til Hamar Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere