RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fødte sitt første barn - sykehuset påsto hun hadde to fra før

MØTT MED PÅSTANDER: Inge Thomassen (33) og Susanne Sveri Nordstrand (28) opplevde at sykehuset påsto at Susanne har to barn fra tidligere.
MØTT MED PÅSTANDER: Inge Thomassen (33) og Susanne Sveri Nordstrand (28) opplevde at sykehuset påsto at Susanne har to barn fra tidligere. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)
Susanne (28) fødte sitt første barn, men jordmor og lege påsto at hun hadde to fra før.

Susanne Sveri Nordstrand (28) fødte sitt første barn på morsdagen. Gutten ble født åtte uker før tiden, og veide bare 1700 gram. Han pustet ikke, og ble i all hast overført til prematuravdelingen på Barneklinikken.

Se saken i ba.no

– To dager etter fødselen kom en jordmor og en lege inn på rommet vårt. De spurte hvorfor jeg hadde gitt opplysninger om at jeg var førstegangsfødende når jeg hadde to barn fra før som var fratatt meg.

Ringte barnevernet

Susanne sier hun ble helt satt ut, og at hun gjentatte ganger sa at hun ikke har vært gravid tidligere. Dette var hennes første barn.

– De sto på sitt. Så gikk de ut av rommet. Etter ti minutter kom jordmoren tilbake og sa at det var gjort en feil, sier den nybakte moren.

Dagen i forveien hadde KK allerede ringt inn en bekymringsmelding til barnevernet.

I brevet fra barnevernet til Susanne står det at hun fødte et barn i 2007 og et barn i 2004. Dette barnet var født med hull i hjertet og var født en uke etter termin. Ingen av barna var født på Haukeland. Hun står heller ikke oppført i Folkeregisteret med barn.

– Tøff påkjenning

– Jeg er lei meg og føler meg krenket av beskyldningene. Hvis jeg hadde hatt to andre barn som barnevernet hadde tatt, ville jeg aldri satt et tredje barn til verden, sier Susanne opprørt.

«Barselavdelingen forteller at mor gjennom hele svangerskapet og også da hun kom inn og var i fødsel informerte om at hun var førstegangsfødende ... Barselavdelingen stiller spørsmål ved hvorfor mor har unnlatt å fortelle at hun har vært gravid og har født barn før», står det i brevet.

– Det er helt utrolig. Først fikk jeg sjokk. Vi har en liten gutt som trenger oss sårt, også må vi slite med dette. Det har vært en tøff påkjenning. Jeg forklarte hele tiden rolig at jeg bare har et barn, sier 28-åringen.

KK beklager

Den lille gutten er fortsatt innlagt på Haukeland sykehus.

– Vi elsker gutten vår over alt på jord. Fra alle ansatte her på Barneklinikken får vi høre at vi gjør en fantastisk jobb. Det er godt å høre oppi alt dette, sier Susanne.

Ingrid Johanne Garnes, klinikkdirektør på Kvinneklinikken på Haukeland sykehus, sier de rutinemessig varslet barnevernet da det var uklart om Susanne hadde flere barn.

– Da hun nektet, skjønte vi raskt at vi tok feil, sier hun.

Feil i journalen

Feilen skal ifølge klinikkdirektøren raskt ha blitt rettet opp med både barnevernet og helsestasjonen.

– Det er riktig at hun kun har født én gang. Ved en feil, har det blitt lagt inn et notat på journalen hennes i 2007. Dette notatet tilhører journalen til en annen kvinne, sier Garnes.

Hun beklager på det sterkeste det som har skjedd.

– Vi må gjøre det vi kan for å kvalitetssikre journalene våre, men det kan skje feil i en hektisk hverdag, og det er leit når det skjer, sier Garnes til BA.

Se flere saker i ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere