*Nettavisen* Nyheter.

Feil diagnose til høy pris

Den kvakksalver-tiltalte homøopaten skal ha tatt 2500 kroner for en konsultasjon med en kvinne han gav diagnosene MS og tuberkulose. Begge diagnosene var feil.

18.01.06 09:06

Det var i 2002 at kvinnen i 50-årene oppsøkte den kvakksalver-tiltalte homøopaten Atle Johan Løvaas.

Løvaas ga, ifølge Bergensavisen, kvinnen seks feilaktige diagnoser på èn kort konsultasjon. Kvinnen fikk også med seg flere flasker med medisin som skulle kurerer henne. Alt til den nette prisen av 2500 kroner.

MS og tuberkulose
Ifølge kvinnen ble det kun med den ene konsultasjonen, hvor Løvaas stilte diagnosene Multippel sklerose (MS) og tuberkulose-bakterier. Kvinnen tok så kontakt med sin fastlege, sint og skremt fordi Løvaas hadde klart å finne det fastlegen hennes ikke hadde klart.

Legen tok straks affære da han ble fortalt om diagnosene pasienten hans fikk stilt, og sendte pasienten sin til en rekke undersøkelse hos spesialister. Samtlige kom tilbake negative.

- Jeg var på den tiden glad de ikke fant noe av det Løvaas hevdet jeg led av, forteller kvinnen til BA.

Nekter diagnosene
Homøopat Løvaas nektet i går i retten at han hadde stilt disse diagnosene. I brevs form til kvinnens fastlege nevnte han heller ikke MS og tuberkulose.

Forsvareren til Løvaas spurte kvinnen i retten om hvorfor hun trodde Løvaas unnlot å nevne diagnosene. Hun svarte da at hun trodde det var fordi han ikke har lov til å diagnostisere. Hun la lattermildt til at hun hadde hørt at nesten alle som gikk til Løvaas fikk diagnosen tuberkulose-bakteri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.