Feil rettet opp - Drammensbanen åpnet igjen

MÅTTE INNSTILLE: Innstilt på Drammensbanen, lyser det på tavla på Oslo S tirsdag ettermiddag.

MÅTTE INNSTILLE: Innstilt på Drammensbanen, lyser det på tavla på Oslo S tirsdag ettermiddag. Foto: Siv Elisabeth Limkjær (Nettavisen)

NSB melder om at Drammensbanen igjen er åpnet etter full togstans.

18.08.15 19:13

SISTE:
– Drammen - Asker er åpnet for togtrafikk. Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift, forteller pressevakt i NSB Gina Scholz til Nettavisen.

Tirsdag ettermiddag var strekningen stengt i drøye to timer på grunn av en feil på sporet. Ved 16.30-tiden ble strekningen åpnet for trafikk etter at feilen var utbedret, skriver NTB.

Men kun halvannen time senere var altså strekningen igjen stengt etter en ny feil, denne gangen på en sporveksler inne i Lieråstunellen mellom Drammen og Asker, melder Jernbaneverket.

Her kan du tipse Nettavisen på mail, eller ringe på 02060.

Fra tidligere:
– Vi vet ikke hva som har forårsaket feilen eller når den er ventet å være rettet opp, sier pressevakt i Jernbaneverket Ragnhild Aagesen til Nettavisen.

Passasjerer på Flytoget var også rammet.

NSB gjør det de kan for på nytt å hjelpe rammede passasjerer.

Buss for tog

– Vi har bestilt busser som frakter ventende passasjerer til og fra Drammen - Asker. Jeg kan også opplyse om at for dem som er på Bergensbanen kan vi kjøre en alternativ rute via Roa, så de passasjerene blir ikke rammet på den måten, sier pressevakt hos NSB Gina Scholz til Nettavisen.

Jernbaneverket opplyser også at Østfoldbanen mellom Sarpsborg og Halden er stengt på grunn av solslyng. Også her må forsinkelser og innstillinger oppstå. NSB opplyser at de jobber med å organisere alternativ transport.

Fra tidligere i kveld:
Jernbaneverket melder at feilen på sporet mellom Drammen og Asker er utbedret, og at togene kjører som normalt.

Det må riktignok påregnes forsinkelser, melder NTB.

Feilen oppsto ved 14.30-tiden tirsdag og sørget for at strekningen var stengt for togtrafikk i nærmere to timer.

Fra i ettermiddag:
- Vi har signalproblemer, nærmere bestemt problemer med en sporveksel og Lieråstunnelen er helt stengt for togtrafikk. Det betyr at ingen tog går mellom Asker og Drammen, forteller pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til Nettavisen.

Det er sporveksleren ved Eriksrud som er problemet. Akkurat som i forrige uke da togtrafikken ble lammet i halvannen time.

Skulle vært byttet

Jernbaneverket la ut melding om problemene klokka 14.30. Montør som skal rette feilen er på plass. Ny statusoppdatering kommer kl. 15:30, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

- Det er vanskelig å si når dette vil være i orden, sier hun.

Ifølge en rapport fra Jernbaneverket skulle alle de fire sporvekslerne på Eriksrud stasjon i Lieråstunnelen ha blitt byttet ut i 2014.

Jernbaneverket opplyser på Twitter at montør er på vei til stedet.


Jobber med alternativ transport

NSB jobber med å få tak i alternativ transport.

- Vi satte i gang med å undersøke alternativ transport med en gang vi fikk meldingen, slik at vi kan få fraktet dem som skal hjem fra jobb.

Jernbaneverket skriver på sine hjemmesider at du må regne med forsinkelser og instillinger.


NSB opplyser at det vil bli satt opp busspendel for linje L12, L13, R10 og R11.
Flytoget opplyser at de vil sette opp taxi på deler av strekningen.

Fem dager siden samme feil

Det er bare fem dager siden det var full stans i togtrafikken mellom Asker og Drammen på grunn av sporveksleren på Eriksrud. Det lammet togtrafikken i rushen i mer enn en time. På grunn av tidspunktet var det veldig vanskelig for NSB å få tak i nok busser og taxier. Problemet oppsto omtrent på samme tid i forrige uke.

Les også: Det var full stans i togtrafikken mellom Drammen og Asker

TWITTER: Se de siste meldingene fra Jernbaneverket.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.