RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feilsendte hiv-resultater

Brev fra spesialister ved Helse Bergen har ved flere anledninger havnet hos Bergen fengsel istedenfor legesenter i Åsane.

Hver uke mottar helseavdelingen ved Bergen fengsel feilsendt, taushetsbelagt pasientinformasjon fra Helse Bergen, melder BA.

Det er mange pasienter ved fengselet, og ofte vanskelig for de ansatte å sortere ut de feilsendte brevene. Dermed blir en del brev og e-poster åpnet og lest. De fengselsansatte får dermed kjennskap til taushetsbelagt informasjon om pasienter de ikke selv har med å gjøre.

Et av de feilsendte brevene inneholdt ifølge BA informasjon om et nyoppdaget tilfelle av Hiv i bydelen Åsane. Ved en annen anledning leste en fengselsansatt opplysninger om en død nabo.

Brevene blir feilsendt fra ulike avdelinger i Helse Bergen, og fengselet har flere ganger tatt saken opp med avsenderne.

- Vi ser meget alvorlig på at taushetsbelagt informasjon havner på avveie. Det skal ikke skje, og vi beklager det sterkt. Vi tar alle slike tilbakemeldinger svært alvorlig. Vi kommer til å gå igjennom saken, sier informasjonsdirektør ved Fylkeslegen i Hordaland, Mona Høgli, til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere