RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feilslått å skremme med oss

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
- Det er tydelig at Høyre begynner å bli temmelig desperate, sier Senterparti-leder Åslaug Haga om Høyres skremselsstratergi.

- Senterpartiet skremmer ingen, sier partileder Åslaug Haga i en kommentar til det lekkede Høyre-notatet, hvor det går frem at partiledelsen vil skremme urbane velgere med Sp, slik at de vil stemmer borgelig istedenfor på rødgrønn-partner Ap.

- Det er tydelig at Høyre begynner å bli temmelig desperate. Når de driver skremselspropaganda med Senterpartiet så kan ikke det tyde på noe annet enn at Høyre har liten tro på egen politikk, og at de opplever at de ikke har tilstrekkelig å vise velgerne av hva de har oppnådd i de siste fire årene, sier Haga til TV 2 Nettavisen.

- Men er det ikke noe i skremselen? Plages ikke Sp fremdeles av det gamle Bondeparti-spøkelse?

- Senterpartiet har en politikk som er like anvendelig i byen som på bygda, og jeg har fortsatt til gode å finne de menneskene i by eller tettbebygde strøk som ønsker å legge ned store deler av distrikts-norge, svarer partilederen.

- Snarere opplever jeg at det er mange, også urbanister, som ikke forstår hvorfor man skal ødelegge den kvaliteten som ligger i at hele landet tas i bruk, hevder hun.

- Hva syns du om Høyres notat?

- De ulike partiene får legge opp valgkampen som de selv ønsker. Hvis de vil kjøre en valgkamp på skremsler, så får de bare gjøre det. Jeg tror ikke det gir uttelling.

- Har dere en tilsvarende valgkampstrategi mot Høyre og andre politiske motstandere?

- På ingen måte. Vi har bestemt oss for at vi skal kjøre en valgkamp hvor vi bruker energien på å vise velgerne hva vi vil og hva vi står for. Vi tror grunnleggende at velgerne er opptatt av de politiske saken og hva de politiske partiene mener. Vi tar utgangspunkt i at velgerne er smarte, sier Senterpartiets leder Åslaug Haga til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere