RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feirer jul, men tror ikke på Jesus

Sist oppdatert:
Flertallet i Norge feirer i dag en kristen høytid, men 6 av 10 tror ikke eller tviler på at Jesus Kristus er Guds sønn, viser ny undersøkelse.

I statskirkelandet Norge er det slett ikke et flertall som tror på Evangeliet og julens budskap om Jesus Kristus som Guds sønn.

En ny meningsmåling som Visendi AS har gjennomført for Dagsavisen, viser at nesten tre av ti sier de ikke tror Jesus er Guds sønn, og ytterligere tre av ti er i tvil eller har ikke gjort seg opp en klar formening om dette.

Likevel er det bare rundt 5 prosent av nordmenn som sier de er ateister. For de fleste nordmenn oppfattes det som tryggest å tvile. Fire av ti svarer at de tror på Frelseren og Skaperen.

Hjertets uro
Likevel er biskop Finn Wagle fornøyd.

Snittet for kirkelyden per gudstjeneste er bare 96 besøkende – og tallet er synkende. (Norsk Samfunns-vitenskapelig Datatjeneste (NSD)

- Jeg tolker dette som et gledelig budskap, for det er tross alt mange som klart sier at de tror Jesus er Guds sønn, sier leder av bispemøtet og presens blant landets biskoper, biskop Finn Wagle i Trondheim til avisen.

Dagsavisens tall viser at 1,3 millioner nordmenn i alderen 16 til 80 år tror at Jesus Kristus er Guds sønn. Men ytterligere 700.000 besøker de norske kirkene i advents- og juletiden. Wagle mener den voldsomme tilstrømningen til kirken i julen er «et uttrykk for hjertets uro».

  • Menn og yngre tror minst
    41 prosent av de spurte kvinnene sier de tror Jesus Kristus er Guds sønn, mot 35 prosent av mennene.
  • Flest tvilere eller ikke-troende er det i Oslo.
  • Yngre tror klart mindre enn eldre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere