RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feirer med kake

Sist oppdatert:
Børge Ousland og Mike Horn nådde Nordpolen torsdag.

- Vi koser oss med kake som vi varmer på primusen, den kommer fra Norge og smaker helt nydelig, sier Børge Ousland til God Morgen Norge fredag.

Tøff
Ousland har tidligere under ekspedisjonen karakterisert denne turen som sin aller tøffeste.Enda tøffere har det vært for Mike Horn.

- Denne turen har vært så tøff at jeg tror det blir lenge inntil noen prøver å gjøre den etter oss, sier Børge på sin weblogg www.ousland.no.

Det har vært mange ekspedisjoner til Nordpolen, men ingen har tidligere utfordret vintermørket på ski. Nå har Ousland og Horn tatt seg fra det nordligste punktet i Russland og fram til 90. breddegrad, bedre kjent som Nordpolen. Ferden startet 20. januar.

Stigende form
Ousland er i fin form og kameraten er på bedringens vei etter sykdom og antibiotikakur, ifølge Ouslands hjemmeside.

Nordmannen og Sør-afrikaneren har brukt 62 dager på ferden, tildels i stummende mørke. Bak dem ligger over tusen kilometer ulendt islandskap, til dels med råker og åpent vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere