RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feirer med seiling i Florida

Kong Harald fyller 67 år lørdag, og er nå så frisk at dagen feires med seiling i Miami Beach i Florida.

Kongen er fortsatt sykmeldt, men formen er så bra at legene har gitt ham tillatelse til å reise til Florida for å seile. I Miami Beach skal han sammen med sitt faste mannskap på «Fram XV» delta i de prestisjefylte seilasene The 2004 Acura SORC fra 25. til 29. februar. Acura SORC regnes som en av de viktigste vinterseilasene i USA.

Seilasene er de 63. i rekken, og kongen og hans mannskap deltar denne gangen med leid båt av samme type som «Fram XV» i klassen Farr 40.

Det var lenge uvisst om kong Harald var frisk nok til å reise til Florida. Men etter eget utsagn blir formen bedre og bedre, og dermed skulle forholdene ligge godt til rette for litt ekstra rekreasjon i sol og varme på USAs sørøstkyst.

Et lite pustehull
Å seile er for kongen det samme som vandringer i fjellet for dronningen. De er begge avhengig av «pustehull» i naturen for å få overskudd til travle hverdager. For noen pensjonisttilværelse har ingen av dem planer om, til tross for nådd pensjonsalder på 67 år i år.

Etter nærmere tre måneder som pasient, blir det trolig ekstra godt for kongen å kunne nyte solfylte dager på sjøen sammen med sine faste seilervenner. Men kongeskipet, som sjef og mannskap pleier å bruke som base under seilaser i Europa, er ikke med til Florida. Denne gangen blir det leid båt og innlosjering på hotell for kongen og hans følge.

Travel vår og sommer
Når barnebarnet Ingrid Alexandra døpes lørdag etter påske, er kong Harald etter all sannsynlighet friskmeldt.

Etter dåpen blir det en svært travel vår og forsommer for kongeparet og resten av den kongelige familie. Flere kongelige babyer rundt i Europa skal døpes i løpet av våren, og to brylluper står for døren i mai. Den 14. mai gifter Danmarks kronprins Frederik seg med Mary Donaldson, så er det 17. mai her hjemme og den 23. mai er det Spanias kronprins Felipe som feirer bryllup. Vår kongefamilie blir trolig representert i begge bryllupene.

I juni skal kongeparet både på statsbesøk til Hellas og på en flere dagers rundreise i Nord-Trøndelag, så ferie blir det ikke snakk om før ut i juli. Og hvis kongen gjør som han pleier, blir det seilaser i Spania i sommerferien også i år - da med egen båt og KS «Norge» som base.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere