Feite folk mangler metthetshormon

overvektig fedme rumpe ræva

overvektig fedme rumpe ræva

Ny studie viser at mange overvektige mennesker har for lite av et viktig metthetshormon. Dermed har de vanskeligere for å slutte å spise når de først er i gang.

08.09.03 14:05

Når vi spiser, produserer celler i magen vår et appetittreduserende hormon, PYY3-36, som forteller hjernen vår at vi er mette. En ny studie viser at overvektige mennesker har gjennomsnittlig en tredjedel lavere nivå av dette metthetshormonet, sammenlignet med slanke mennesker, skriver nettsiden forskning.no.

- Dette hormonunderskuddet kan være årsaken til at noen mennesker blir overvektige, mens andre ikke blir det, sier dr Rachel Batterham, en av studiens forfattere.

En studie fra i fjor viser hvordan innsprøyting av metthetshormonet kan redusere appetittfølelsen hos både overvektige og slanke mennesker med rundt en tredjedel over en periode på 24 timer.

- Oppdagelsen av at overvektige mennesker har et lavere nivå av metthetshormonet er en viktig faktor for å begrense appetitten. Dette antyder en mulig ny behandlingsmetode for fedmeepidemien i samfunnet vårt, sier professor Steve Bloom ved Imperial College London og Hammersmith Hospital i en pressemelding, ifølge forskning.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.