RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felt for Dereka-sak

Sist oppdatert:
Vi Menn er felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) fordi de identifiserte mannen som er dømt for Dereka-drapet i Son.

Magasinet hadde den 29. mars i år en reportasje om drapet på den 16 år gamle jenta, som i hovedsak besto av et intervju med den navngitte drapsdømte 22-åringen.

I reportasjen forteller han hvordan han har det i fengselet, og om håpet om å få saken tatt opp igjen. Flere bilder fra drapsstedet blir brukt, samt bilder av mannen som er dømt for drapet.

Pressens Faglige Utvalg viser til Vær Varsom-plakatens punkt 4.7, som maner til varsomhet med bruk av navn og bilde og andre klare identifikasjonstegn i kriminal- og rettsreportasje.

«I det påklagede tilfellet mener imidlertid utvalget at bladet befant seg innenfor det presseetiske akseptable da man valgte å identifisere den drapsdømte mannen, som var dømt til lang fengselsstraff for en svært alvorlig forbrytelse. Imidlertid forelå det åpenbart en helt klar avtale mellom journalisten som hadde laget reportasjen, og klageren og klagerens sønn, om at sønnen ikke skulle identifiseres. Denne avtalen binder bladet,» heter det i uttalelsen fra PFU.

PFU mener derfor at Vi Menn har brutt god presseskikk.

Det er den drapsdømtes mor som har klaget magasinet inn for utvalget. Hun viser til at det forelå en avtale om anonymitet mellom journalisten og sønnen.

Vi Menn beklager at 22-åringen ble identifisert, og sier at det skjedde på grunn av manglende kommunikasjon mellom journalisten og redaksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere