RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem 2-åringer i barnevogn rullet ut i elva

I denne elva rullet barnevognen ut og kantret i. Barnevognen ble liggende under vann.
I denne elva rullet barnevognen ut og kantret i. Barnevognen ble liggende under vann. Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)
Sist oppdatert:
Fem fastspendte to-åringer rullet ut i elva, og ble liggende under vann, da bremsene på vogna deres sviktet.

(PD.no): To barnehageansatte kastet seg ut i elva på Vestsida og fikk reddet de fem 2-åringene som hadde rullet utfor i barnehagens turvogn. PD får opplyst at det er en drøy meter dypt der vogna havnet, dypt nok til at både vogna og barna ble liggende under vann. Nøyaktig hvor lang tid gikk før alle barna var reddet er uklart, men det gikk raskt, skriver Porsgrunns Dagblad.

Helt vanlig tur

Den fryktelige hendelsen skjedde 26. august, da Vest-Tun barnehage var på en helt vanlig tur langs strandpromenaden på Vestsida.

Porsgrunn kommune, sammen med Miljørettet helsevern, har på bakgrunn av hendelsen vært på tilsyn i barnehagen og laget rapport. Barnehagen har fått frist til 29. september til å komme med kommentarer før endelig vedtak gjøres i den dramatiske saken.

På spørsmål om hva som faktisk skjedde på strandpromenaden, ble PD tirsdag henvist til styreleder i barnehagen, Karl Magne Seland.

I denne vogna satt de fem småbarna fastspent med belte. Den rullet plutselig utfor skråningen ved elvebredden og ble liggende på siden. Barnehagen ved Frikirken på Vestsida opplyser at barna, foreldrene og personalet er blitt fulgt opp etter beste evne.

Kastet seg i elva

– Barn og ansatte i barnehagen var på tur. Fem barn satt i vogn. Flere andre barn gikk og leide ansatte i barnehagen. Så skjer det som ikke skal skje: Bremsen, med gressklipper-patent slik at man må klemme inn et håndtak for at vogna skal gå, virket ikke som den skulle. Vogna med barna fortsatte å rulle, ut i vannet. To ansatte kastet seg etter og fikk brakt alle barna på land. Den tredje ansatte som var med, tok imot barna på land og fikk tilkalt to menn som kom løpende for å hjelpe. Ingen kom til skade, og vi har fulgt opp barna, familiene og personalet så godt vi har kunnet, forteller Seland.

Brems- og pumpesvikt

Han var tirsdag på jobb på Vestlandet og kunne ikke møte PD. I Vest-Tun barnehage, som ligger vegg i vegg med Frikirken på Vestsida, viser styrer Mette Abrahamsen Larsen fram vogna som sviktet, og forklarer at leverandøren har kommet fra Østfold for å sjekke hva som gikk galt.

– Vogna er en av landets mest solgte barnehagevogner. Leverandøren har fulgt opp veldig bra. Bremsemekanismen fungerte ikke, og det var en feil på en sylinderpumpe. Dette førte til at vogna ikke stoppet som den skulle, rullet av gårde, og svingte ut i elva. Det er kantstein langs store deler av promenaden, men ikke akkurat der det skjedde, forklarer Larsen.

– Vi legger oss helt flate for det som har skjedd, sier barnehagestyreren. Hun var ikke selv med på turen.

Styreleder Seland sier det er bra at Porsgrunn kommune har vært på tilsyn. Foreldrene ble varslet umiddelbart, og kommunen ble varslet umiddelbart etter hendelsen.

– Vi foreslo for foreldrene å kontakte lege for å sjekke ungene somatisk, og det ble gjort, sier Seland.

Hvordan har foreldrene reagert?

– De har reagert med engstelse. Vi har hatt flere møter med foreldrene i etterkant, både de som er direkte berørte og møte for alle foreldrene i barnehagen.

Har noen vært sinte?

– Ingen har vært sinte, men det er stilt spørsmål ved rutinene våre og forskrifter som gjelder. Vi går nå gjennom alt med kommunen, sier Karl Magne Seland.

Les flere saker i Porsgrunns Dagblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere