*Nettavisen* Nyheter.

Fem år for menneskehandel

For første gang i norsk historie er det avsagt fellende dom for menneskehandel.

20.09.05 18:05

En nordmann (42) og en estlender (26) er begge dømt til fengsel i ankesaken om menneskehandel med prostituerte i Trondheim.

Estlenderen og nordmannen ble kjent skyldig etter tiltalen i forrige uke. Tirsdag ettermiddag var straffeutmålingen klar.

Estlenderen, som var hovedmannen bak menneskehandelen med de estiske jentene, er dømt til fem års fengsel. Den medtiltalte trondheimsmannen fikk tre år, skriver Adresseavisens nettutgave.

Med dommen har Frostating lagmannsrett i ettermiddag skrevet rettshistorie. Aldri før er det avsagt fellende dom etter den nye lovparagrafen om mennskehandel.

I ankesaken kom det fram at en 16-åring fra Estland var trønderske horekunders favoritt. Mens hun var i Trondheim ble jenta, ifølge egne utsagn, utsatt for vold fra horekundene månedlig. 16 estiske jenter skal ha hatt 156 trøndere som sex-kunder.

«Det synes som om hensyn til størst mulig inntjening og beskyttelse av organisasjonen var overordnet alt annet,» heter det i dommen, ifølge adressa.no.

Det var aktor Kaia Strandjord som anket tingrettens dom fra mars i år. I første rettsinstans ble estlenderen dømt til to års fengsel for hallikvirksomhet, mens trondheimsmannen ble idømt fengsel i ett år og tre måneder. En annen trondheimsmann fikk 120 dagers fengsel.

I lagdommen fra Frostating i dag, er altså estlenderens dom skjerpet til fem års fengsel, mens den ene trønderens fengselsstraff er mer enn doblet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag