Gå til sidens hovedinnhold

Fem år for ran og sprøyte-trussel

En 30 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til fem års fengsel for et brutalt ran av en eldre kvinne. Mannen brukte en sprøyte for å true til seg pinkoden hennes.

I tillegg skrev mannen flere truende brev til kvinnen og hennes mann slik at de levde i frykt i over et år.

Ranet skjedde i november 2002. Midt på dagen trengte 30-åringen seg inn i huset til det eldre ekteparet i Bergen.

Truet med sprøyte
Han truet med pistol og bandt hendene til den eldre kvinnen, som var alene hjemme, fast på ryggen. Etterpå truet han henne med en sprøyte for å få henne til å oppgi koden til minibankkortet sitt.

Bergen tingrett legger i dommen vekt på at handlingen var godt planlagt. Mannen hadde allerede i 1994 sett seg ut sitt offer. Da han begynte planleggingen på nytt i 2002, brukte han notatene han hadde skrevet flere år tidligere.

- Hensynsløs og grusom
-Tiltaltes handlemåte var godt planlagt, den var hensynsløs og grusom, heter det i dommen.

Ved flere anledninger fikk ekteparet i Bergen tilsendt svært truende brev fra mannen. Paret fikk beskjed om å legge minibankkortet sitt under dørmatta, ellers ville 30-åringen sprenge en bombe hos noen i parets familie, het det i ett av brevene.

Krevde 630.000 kroner
I et annet brev ba 30-åringen den eldre mannen om å plassere til sammen 630.000 kroner på tre forskjellige steder slik at han kunne hente dem. Ekteparet fulgte imidlertid ingen av oppfordringene, men kontaktet politiet som pågrep mannen på ett av stedene pengene skulle legges ut.

Mannen erkjente de faktiske forholdene.

(NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget