RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem branner på under to timer

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen (Svein Gustav Wilhelmsen)
Sist oppdatert:
Mistanke om at brannene i Oslo er påsatt. - Klart folk blir engstelige, sier politiet.

Like etter klokken 01 natt til langfredag fikk politiet i Oslo inn den første meldingen om brann. Da var det en mindre brann i St. Olavs gate i Oslo sentrum. Omtrent samtidig fikk de melding om en brann i en søppelkasse i Keyers gate, bare et kvartal unna.

En time senere ble det nok en gang meldt om en brann i en søppelkasse, da i Storgata 55 ved Anker hotell, og bare to minutter senere gikk alarmen om en mindre brann i Hausmanns gate.

- Det siste tilløpet kom en halv time senere i en bakgård i Thorvald Meyers gate, og kan vel sies å være det mest alvorlige, sier operasjonsleder Even Gjørstad ved Oslo politidistrikt til NTB.

- Folk blir engstelige
Politiet har sikret tekniske spor ved ett av åstedene og driver natt til fredag også sporsøk etter en eller flere mulige ildspåsettere.

- Det har ikke vært noen annen skade enn at det har brent i søppelkasser, og at søppelkasser er blitt svidd. Men klart at folk blir engstelige for dette, og at dette ikke er noe trivelig, sier vaktleder Tone Bærland ved Sentralvakta ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Operasjonsleder Gjørstad sier de ser svært alvorlig på saken.

- Brannene har for så vidt vært små og udramatiske, men brann er brann. Det er aldri hyggelig når noen oppfører seg slik, og vi tar dette på største alvor, sier Gjørstad til NTB.

Politiet jakter nå på en mulig brannstifter.

- Det brenner ikke i søppelkasser flere ganger etter hverandre på kort tid. Det tror vi ikke. Selvantenning av søppel er ikke vanlig, sier Bærland.

Foreløpig har de ikke pågrepet noen for brannene.

- Vi har ikke fått tak i noen ennå. Så lenge vi ikke har noe på gå på er det litt sånn nåla i høystakken foreløpig, sier hun.

Håper på tips
Politiet håper nå på tips fra publikum, slik at de kan pågripe den eller de som står bak brannene.

- Vi håper på tips fra publikum, for det er åpenbart at det er noen som har gått oppover byen fra sentrum til Grünerløkka. Det er en rute her. Han eller hun har vel brukt litt lang tid mellom hver adresse, så derfor kan vi ikke utelukke at det er forskjellige mennesker. Det vet vi ikke noe om, sier Bærland til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere