RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Fem direktører tjener mer enn Jens

Sist oppdatert:
YS Stat er kritisk til at fem direktører i staten har høyere lønn enn statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Direktørene for både vei, jernbane, helse og Nav, samt forsvarssjefen danker ut statsministeren og hans årslønn på 1.268.400 kroner. Det skriver Aftenposten.

Mye kritikk

Disse er øverste administrative leder for noen av de mest utskjelte offentlige etatene.

Nylig ble norske veier rangert som Europas dårligste. Sjefen er veidirektør Terje Moe Gustavsen, som fikk årslønna justert opp til 1.489.000 kroner da han tok over etter Ola Søfteland.

Les også: - Norske veier forfaller igjen

Kraftig kritikk er ikke minst blitt rettet mot jernbanen de siste månedene. I lokomotivet sitter jernbanedirektør Elisabeth Enger med en årslønn på 1.283.000 kroner.

Les også: - Skal ikke stå og fryse

Også rundt Nav har det blåst godt det siste året. Sjefen for etaten er Tor Saglie, som i fjor fikk et lønnsløft på 65.200 kroner til en årslønn på 1.439.000 kroner.

Les også: - Sitter ikke trygt

Andre lønnsvinnere er helsedirektør Bjørn Inge Larsen med en årslønn på 1.325.000 kroner og forsvarssjef Harald Sunde som tjente 1.354.000 kroner i fjor.

Leder store bedrifter

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) sier til avisen at lederne med de høyeste lønningene leder svært store bedrifter og virksomheter med opp til 17.000 - 18.000 ansatte. Hun mener at de statlige lederne ligger på et anstendig lønnsnivå.

Lederen av YS Stat Pål N. Arnesen sier at «mange har fått uttelling uten å levere». Han mener at lederlønnssystemet i staten ikke fungerer.

- Lønnsveksten sier ingen verdens ting om hvem som gjør en god jobb eller ikke. Det er rett og slett ingen sammenheng mellom resultater og lønnsvekst. Vi kan like godt ta lederne tilbake til tariffavtalesystemet, sier Arnesen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere