Gå til sidens hovedinnhold

Fem dømt i stor narkosak

Politiet tok dem på fersken da de blandet narkotika i kjøkkenmaskinen. Nå er fem menn dømt til mellom ni og 18 års fengsel i en av norgeshistoriens største narkosaker.

Mennene ble kjent skyldig for innførsel og omsetning av narkotika. To av de dømte, som fikk ti års fengsel hver i tingretten, ble idømt ett år mindre i lagmannsretten, melder NRK.

Brukte kjøkkenmaskin
Saken kalles populært for «Kenwood-saken» og handler om smugling til Norge av rundt 120 kilo amfetamin, 50 kilo hasj, 3,8 kilo kokain og 130.000 Rohypnol-tabletter.

I alt åtte menn ble i desember i fjor tiltalt for smugling og salg av store mengder narkotiske midler. Oslo-politiet rullet den opp ved en ren tilfeldighet i fjor, da en patrulje stanset en bil for kontroll. Sjåføren virket svært nervøs, og det fikk politiet til å følge mannen til hans leilighet på Skøyen i Oslo. Her påtraff politiet en mann som satt og blandet ut store partier kokain med lactose i en Kenwood

Fikk ti til 18 år
Sju av dem fikk ubetinget fengsel fra ti til 18 år. Den åttende fikk en blandet ubetinget og betinget dom. Han slapp fengsel fordi varetektstiden utgjorde den ubetingede dommen.

Saken handler om smugling til Norge av rundt 120 kilo amfetamin, 50 kilo hasj, 3,8 kilo kokain og 130.000 Rohypnol-tabletter. Oslo-politiet rullet opp narkotikasaken i fjor.

Bare fem av de åtte anket dommen til lagmannsretten.

(©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot