RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem hiv-smittet etter nettflørt

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
De traff ham på nettet, og nå er fem homofile hiv-smittet. Smittevernlegen i Oslo slår alarm og ber de som har hatt kontakt med mannen om å teste seg.

Smittevernoverlegen i Oslo går nå ut og oppfordrer medlemmer på Norges største homo-nettsted Gaysir som har hatt sex med en av medlemmene, om å teste seg for hiv så raskt som mulig.

– Vi vet at denne mannen har smittet minst fem personer i løpet av det siste året, og det er et høyt tall. Dessverre har vi grunn til å tro at denne mannen ikke har fortalt om sin hiv-status til alle sexpartnerne sine, sier smittevernoverlege i Oslo, Tore Steen, til Dagsavisen.

Mannen er av norsk opprinnelse, og har vært bosatt i Oslo. Gjennom Gaysir skal han ha fått en rekke kontakter. Mannen fikk sin hiv-diagnose i begynnelsen av 2003, men døde i april, før smitteoverlegen fikk innført tiltak mot ham.

Gaysir er Norges største nettsted for homofile og lesbiske med nærmere 28.000 brukerprofiler, og det er her smittevernoverlegen nå har lagt ut en oppsiktsvekkende melding:

«Smittevernoverlegen i Oslo ber personer som i perioden januar 2003 til april 2004 har hatt sex med personen bak profilene «MAXGO», «ZNZ», «ACTMAN» og «Voksen1» om å oppsøke fastlegen sin eller Olafiaklinikken i Oslo for testing på hiv og andre seksuelt overførbare sykdommer.»

(Illustrasjonsfoto)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere