Fem mot to i bispedømmerådet

Som Oslo-biskop må Ole Christian Kvarme forberede seg på å komme i mindretall i bispedømmerådet i striden om homofile prester.

15.03.05 10:50

Den nye Oslo-bispen har gjort det klart at han ikke vil ordinere og bidra til å tilsette homofile som lever i partnerskap i prestestillinger. Men hos de fleste av de andre medlemmene i Oslo bispedømmeråd stiller det seg annerledes. Her kommer Kvarme i mindretall, skriver Vårt Land.

Fem mot to

Daglig leder av KFUM i Oslo, Eivind Arnevåg, deler Kvarmes syn, men de øvrige rådsmedlemmene har ikke noe prinsipielt imot å ansette homofile samboere i vigslede stillinger, ifølge avisa.

Dermed blir det fem mot to i bispedømmerådet, for også biskopen har bare én stemme ved ansettelser og eventuelle saker om oppsigelse.

Bestemmer over vikarprestene
I spørsmålet om hvem som skal tilsettes i prestevikariater, kan Kvarme regne med å få bestemme ene og alene. I praksis kan det komme til å bety at det blir vanskeligere - eller umulig - for homofile i parforhold å få gjøre vikarpresttjeneste i Oslo bispedømme, skriver Vårt Land.

Ifølge avisa er det lite trolig at Kvarme vil og kan gripe inn overfor homofile partnere som allerede er i faste prestestillinger i Oslo bispedømme.

Prinsippdebatt 23. mai
Leder i Bispedømmerådet, Sigrun Møgedal, varslet mandag rådets medlemmer om at spørsmålet om homofilt eller lesbisk samboende prester skal opp på prinsipielt grunnlag på rådsmøtet 23. mai, skriver Aftenposten.

Den første virkelige prøvesteinen for Kvarme og bispedømmerådet kan bli ansettelsen av studentprest i Oslo. Nils Jøran Riedl, nå vikar, vil trolig være en av søkerne. Dette er mannen Kvarme nektet å møte i studio på NRK Frokost-TV mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.