*Nettavisen* Nyheter.

Fem nye asylmottak legges ned

 

Fra Torshov transittmottak i Oslo, som ble nedlagt for to år siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

I løpet av høsten blir i alt fem asylmottak i Vestfold, Telemark, Sunnmøre, Ringerike og Vesterålen nedlagt.

30.09.19 17:08

Årsaken er at kontraktene løper ut, og siden det fortsatt kommer få asylsøkere til Norge, vil ikke kontraktene bli utlyst på nytt, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI).

Asylmottakene som ikke skal drives videre, er Søre Sunnmøre mottak i Ulsteinvik, Nome statlige mottak i Lunde i Telemark, Larvik asylmottak, Bankplassen mottak på Melbu i Vesterålen og transittmottaket på Hvalsmoen i Ringerike.

Les også: Pågrepne utlendinger med ugyldig opphold har forklart at de ville jobbe i Norge

Nedleggelsene fører til at flere hundre beboere må flyttes til andre mottak i landet.

Ved nyttår har UDI etter planene bare 15 ordinære asylmottak i drift. I tillegg kommer ett mottak for enslige mindreårige, fire tilrettelagte avdelinger og ett særbol-mottak, som er UDIs botilbud til asylsøkere med særskilte behov. Dette regnes som ett mottak, selv om det er fordelt på to steder, i henholdsvis Gratangen og Nannestad.

Les også: Asylregningen kuttet med 5,5 milliarder

Ved siden av dette har UDI Ankomstsenter Østfold og tre transittmottak i drift.

Per 23. september bodde det 2.978 personer på asylmottakene her i landet. Til nå i år har vel 1.600 personer søkt asyl i Norge. Antallet nye søkere ligger på vel 200 i måneden.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.